'MÜLK SAHİPLERİ TELLAL NİYAZİ'Yİ ÖRNEK ALSIN'

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, mülk sahiplerine iş yapamayan esnafa karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda Alanya'nın ünlü bakkalı Tellal Niyazi'yi örnek gösterdi.

'MÜLK SAHİPLERİ TELLAL NİYAZİ'Yİ ÖRNEK ALSIN'

 "Alanyalı büyüklerimiz anlatırlar. Rahmetli Tellal Niyazi Amcayı, Allah rahmet eylesin" diyen Sarıca, "Binbirçeşit bakkaliyesi ile nam salmış olup bakkalında yok yoktu. Uzun süre bakkallık yaptıktan sonra dükkanını kiraya verir.

banner111
O yıl turizm sezonu düşük geçmektedir ve kiracısına derki, "Senin bu seneki kiran 10 bin mark, sen bu parayı ödeyemezsin. Sen bu sene 7,500 mark ver, kiranı öde" der. Daha kiracı kira indirimi konusunda talepte bulunmadan halden anlar ve indirim yapar. Rahmetlinin bu davranışını her yerde anlatırım. Şimdi turizm o seneki turizme göre daha kötü. Dükkan sahiplerini empati yapmaya davet ediyorum. Kendilerini kiracı yerine koysunlar ve ona göre kira belirlesinler.
Tabi dükkan sahipleri de haklı olarak diyeceklerdir. Kiracılar çok kazandıklarında kendileri kira artışı yapıyor mu? İnanın Alanya'daki dükkan kiralarını az çok biliyorum. Özellikle cadde üzerindeki kiralar zaten düşük değil. Kiracı gecesini gündüzüne katıp çalışıyor, sürekli fazla mesai yapıyor, düğüne, cenazeye gidemiyor. Akraba komşu ziyareti yapamıyor. Sabah 08 00'de dükkan açıyor gece saat 24 lere kadar adeta köle gibi çalışıyor. İnşallah dükkan sahiplerimiz ellerini vicdanına koyup, empati yaparaktan kiracısını rahatlatacaktır. Allah hepimizin yardımcısı olsun" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 11:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83