ORTAK İRADE: GÜRÜLTÜLÜ SEÇİME HAYIR

1 Kasım seçimleri öncesi Alanya'daki parti başkanları seçim sürecinin nasıl geçmesi gerektiğini Alanya Adres'e değerlendiriler. Siyasi temsilcilerin hepside gürültü ve görüntü kirliliğinin olmadığı israftan kaçınılacak bir seçim dönemi geçirmek istediklerini ifade ettiler.

ORTAK İRADE: GÜRÜLTÜLÜ SEÇİME HAYIR
BURAK ÖZTUNÇ - ÖZEL HABER

Türkiye 1 Kasım'da seçime gidecek. Siyasi partiler seçim startlarını tek tek verirken henüz 7 Haziran'da seçimden yeni çıkan vatandaşların bir isteği var. Gürültüsüz ve görüntü kirliliği oluşturmadan bir seçim dönemi geçirmek istediklerini belirten vatandaşların isteğine siyasiler ise olumlu yanıt veriyor.

Son günlerde artan şehit olayları nedeniyle müzikli seçim kampanyaları yapılmayacak. Müzikle sokaklarda dolaşan seçim araçlarının, okullarda ders gören öğrencilerinde dikkatini dağıtacağı için hiç bir siyasi parti böyle bir yolu tercih etmeyecek gibi görünüyor. 7 Haziran seçimlerinde harcanan pankart, afiş, bayrak gibi görsel araçların maliyetinin fazla olması nedeniyle bu seçimde bu tür görsel araçlarda çok fazla kullanılmayacak. Bu sayede hem ülke ekonmisi sarsılmamış olacak, hemde görüntü kirliliği'nin önüne geçilecek.

BAŞKANLARDAN TAM DESTEK

Alanya'daki siyasi parti liderleri konuyla ilgili görüşlerini Alanya Adres'e aracılığyla dile getirdiler ve sesiz seçim sürecine tam destek verdiler.

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun da dediği gibi, "En az bayrakla, çevre ve gürültü kirliliği yapmadan, kişiye, çevreye duyarlı bir seçim kampanyasına EVET" dedi.

CHP Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı bu seçim döneminde daha dikkatli olmalıyız. O yüzden müzikli arabaların olmadığı ve çok fazla görüntü kirliliğinin oluşmayacağı bir seçim dönemi geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er'de bu düşünceye tam destek verdi. Er, "İl başkanımızın da ifade ettiği gibi bizde bu seçimde araçlarımızda müzik ve ses sistemi kullanmayacağız. Ülke ekonomisine zarar vermeyecek bir seçim dönemi geçireceğiz" dedi.

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş'ta, "Tabiki bu fikri destekliyoruz. Seçim araçlarının olmadığı, görüntü kirliliğine ve israfa neden olan uygulamalardan kaçınılacak bir seçm dönemi geçirmeliyiz. Ancak bu sadece Alanya'da alınacak bir karar değil, partilerimizin genel merkezleri ortak bir karar alarak bu şekilde bir uygulamaya gidilmesi daha doğru olur" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 11:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83