'AVRUPALI MAAŞIYLA ALANYA'DA YAŞAYABİLİR'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

'AVRUPALI MAAŞIYLA ALANYA'DA YAŞAYABİLİR'
Avrupa Birliği hibe ödemeli projeler üzerinde çalışmaların hazırlandığı Belediyeler Arası Gelişim ve Stratejik Planlama Konferansı Alaiye Resort Otel’de Romanya ve Türk temsilciler katılımıyla yapıldı. Her iki ülkenin belediye, oda ve dernek yöneticilerinin katıldığı konferans Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’da gerçekleştirilen buluşmaların devamı niteliğinde. Görüşmelerin amacı için ise belediyelerin kapasite gelişimini arttırma, stratejik planlama, ortak proje üretimi ve yönetim konularında ortak yol haritalarının belirlenmesi ve reform süreçleri hazırlama olduğu belirtildi.

“TÜRKÇE VE ROMENCE’DE ORTAK BİN KELİME VAR”

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Danışmanı Hayri Çavuşoğlu, 10 yıl önce başlattıkları projede büyük mesafe kaydettiklerini söyledi. Öğrenci ve kültür başlıkları üzerinde belediyeler arasında önemli projelere imza attıklarını söyleyen Çavuşoğlu, Romanya başta olmak üzere Balkan halkını tanımaktan dolayı mutluluk duyduğunu, ortak değerlerin çok fazla olduğunu ve sadece Türkçe ve Romence’de bin ortak kelimenin yer aldığını vurguladı.

“HEDEFİMİZ TÜRK İŞADAMLARI”

Öncelikli amaçlarının Türk işadamlarını Romanya’ya götürerek yatırım yapmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu ise Alanyalı turizmci ve işadamlarının kendilerini her zaman önemle karşıladıklarını ifade etti.

“YABANCIDA 35 BİNE YAKIN KONUT VAR”

Alanya tarihi hakkında bilgilendirme yaparak sözlerine başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya’nın 2014 verilerine göre 200 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 17 bin yerleşik yabancının 35 bine yakın konutla Alanya’da ikamet ettiğini ve yatırım yaptığını dile getiren Başkan Yücel, 300 bine yakın nüfusun yaz döneminde 1 milyona yaklaştığını vurguladı.

"AVRUPALI MAAŞIYLA YAŞAYABİLİR”

Alanya’nın engelli dostu şehir statüsünde olduğunu söyleyen Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Avrupa ülkelerinde emekli olan vatandaşların aldıkları maaşlarla Türkiye’de çok rahat bir şekilde yaşayabileceklerini ifade etti.

“HER YIL 4 MİLYON MİSAFİR”

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan da Alanya’nın 80 kilometrelik sahilinin her metresinde rahatlıkla denize girilebileceğini belirterek şu bilgileri verdi: “Temiz denizlerimizin olduğunu ifade eden 68 mavi bayrağımız var. Yılda ortalama 4 milyon misafiriyle Alanya turizminin payı Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi içinde yüzde 10, Antalya içinde ise yüzde 31 oranındadır. 2015 yılında  yeni 7 tesiste  4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Alanya, ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biridir.”

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 14:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83