PARTİLİNİN SORUSU BAYKAL'I KIZDIRDI

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, görüşmelerde bulunmak için Alanya'ya geldi.

PARTİLİNİN SORUSU BAYKAL'I KIZDIRDI

 CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ilk olarak saat 15:00'de CHP İlçe Teşkilat Binası'na giderek, İlçe Başkanı Ali Takvut ve partililerle görüştü. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Deniz Baykal, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıl önce yaşadığı zor günleri bugün de yaşadığını savunarak "Lozan'da kazandıklarımızı yeniden Sevr şartları ile kabul etmemiz isteniyor" dedi.

banner111

Tabandan destek görmediği halde ülkenin iktidar eli ile ayrışma sürecine girdiğini kaydeden Baykal "Size ne kardeşim kimin nereden hangi ırktan olduğu, seni ne ilgilendirir" sözleri ile AK Partiye seslendi. Baykal AK Parti iktidarının dindar nesil söyleminin geldiği noktayı son günlerin tartışmalı tecavüz skandalını örnek vererek eleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde seçime giden ve yeni devlet yapısını oluşturan Kazakistan devlet başkanı Nazarbayev'in yaptığı konuşmayı katılımcılara okuyan Baykal "Bunlar Atatürk'ü örnek alırken biz farklı yönlere gidiyoruz" dedi.  Bir partilinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolunu siz mi açtınız sayın vekilim" şeklindeki sorusu ise Deniz Baykal'ı kızdırdı. Yıllardır aynı konuyu anlatmaktan yorulduğunu söyleyen Baykal “Bunlar nifak sokmak için dile getirilen sözlerdir” dedi. Aldığı kararı her zaman gururla savunduğunu belirten Baykal, “Mecliste üçte iki çoğunluğu sağlamış bir partinin genel Başkanına sırf Kenan Evren öyle istedi diye yasak konulamazdı” dedi. Atatürk'ün bile koymadığı bir yasak için bir vatandaşa sen milletvekili olamazsın demenin demokrasi ile bağdaşmayacağını söyleyen Baykal "Eğer halkın karşısına çıksa siz bize iktidar olma imkanını verdiniz ama bu yasaklar benim milletvekili olmamı engelliyor, referanduma gidiyorum dese biz halkın karşısına çıkıp ne diyecektik. Bu CHP'nin demokrasi anlayışına yakışmaz" dedi.

CHP Eski Genel Başkanı Teşkilattaki toplantının ardından Sapadere Mahallesi’ne gitti. Sapadere’de kanyonu ziyaret eden ve halkla toplantı yapan Baykal, gezi sırasında gördüğü ipek dokuma ürünlerin satıldığı Pazar yerini de ziyaret etti. Baykal ürünler hakkında bilgi aldı, yanındakilere ürün satın almalarını söyledi.

 







Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2016, 13:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83