Takavut'tan esnafa uyarı!

CHP İlçe Başkanı Takavut gündeme dair açıklamalarda bulundu ve yeni turizm sezonuna girilirken esnafa uyarılarda bulanarak 'dövizle borç yapmayın' dedi.

Takavut'tan esnafa uyarı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı olağan haftalık toplantısını gerçekleştirdi Toplantının ardından Ali Takavut basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Takavut, "Türkiye'de Ağustos 2016'da kurulan varlık fonu kuruldu. Türkiye Varlık Fonu'nun içerisinde Ziraat Bankası, 14 tane şirketin hisseleri var. 46 taşınmazın tüm mal varlıkları da bu fona devredildi. Bu varlık fonun ciddi bir şekilde aktif büyüklüğü var.  Buda yaklaşık olarak 160 milyar dolara ulaşan bir değeri var. Tabi ki 160 milyar dolarlık bütçeyi çevirmek ve nereye yatırım yapılacağını planlanmaması çok ciddi bir iştir. Biz zaten bu fonun kuruluşuna en başından beri karşıydık. Varlık fonu nedir? Varlık fonu bütçenin verdiği fazlalıkları toplayıp daha sonrası dönemlerde ülke yararına kullanma adına vardır Bunun en güzel Örneği Norveç’te vardır. Norveç’in bütçesi sürekli fazlalık veriyor ve değişik yerlerde kullanabiliyor.  Ama bizdeki sürekli bütçe her yıl açık veriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise varlık fonundan yeterli verimi göremedikleri için yeni bir ekip oluşturacaklarını söylüyor. Yani şu an mevcut 5 kişinin yeterli olmadığını ve yeni birilerini getireceklerini söylüyorlar.  Ama bütçesi yüksek bir fonun kimler tarafından yöneticiliği belli değil. Biz buna üzülüyoruz.  Nereye gideceği konusunda da kuşkularımız var. Biz bu fonun lav edilmesini yani kapatılmasını istiyoruz" dedi. 

'TEPKİNİZİ GÖSTERİN'

Benzine sürekli gelen zamlara ilişkin vatandaşların tepkilerini göstermesi gerektiğini söyleyen Takavut "Ayın 20'sinde benzine 15 kuruşluk ciddi bir zam geldi. Bir hafta dolmadan 12 kuruşluk bir zam daha geldi.  Vatandaşlar da taksicilere ve dolmuşçulara ateş püskürmeye başladı. Burada onların bir suçu yok. Siz tepkinizi gösterecekseniz bu zammı yapanlara göstereceksiniz. Eğer siz bu sürekli gelen zamlara tepki göstermezseniz bu sıkıntıları çekmeye devam edeceksiniz. Artık yüksek sesle değil, haykırarak dile getirilmesi gerekiyor. Bunun sonu yok. Bu benzin zamları sadece ulaşıma değil insanların tüm hücrelerine kadar etki etmeye başladı ve dayanılmaz hale geldi." dedi

'DÖVİZLE BORÇ YAPMAYIN'

Yeni turizm sezonuna başlarken esnafa uyarılarda bulunan Takavut "Ben esnaflara her zaman uyarıda bulunuyordum. Yine esnaflarımızı birçok yetkiliden uyarı geliyor. Ekonomiden sorumlu  Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, dövizle borçlanma yapılmamasını söyledi. Bir başka yetkili ise Dolar ve Euro'nun istediğimiz seviyeye düşeceğini söyledi. Burada iki tane farklı açıklama var. Biz Mehmet Şimşek ile aynı görüşteyiz. Borçlanmanızı döviz ile yapmayın. Sezon daha yeni başlıyor. Esnaf önceden yüklü miktarda mal almasın. Sonrasında sıkıntıya düşmemek için de borçlanmalarını döviz üzerinden yapmasınlar "ifadelerini kullandı.

'BİZ BU SENORYOLARI 80'LERDE GÖRMÜŞTÜK'

Geçenlerde Boğaziçi Üniversitesinde yaşanılan olayla ilgili konuşan Takavut " Orada öğrencilerimiz şehitler için lokum dağıtırken terörist olarak ilan edildiler.  15 tane öğrencimiz gözaltına alındı. Burada yanlış bir uygulama var.  Öğrencilerimiz hedef gösterilerek içeri alınmıştır. Devletin tepesindeki kişilerin üniversitelere dizayn etme görevi yoktur. Bu görev rektörlerindir.  Eğer hukuksuz bir işlem varsa devletin güvenlik güçleri var. Üniversiteleri hoş görü yuvasına dönüştürmemiz lazım. Öğrencilerimizi ayrıştırıp tutuklaştırmamız gerekir. Öğrencilerimizi birleştirmeliyiz. Biri birine saygısı olmalı.  Biz bu senaryoları 80 öncesi yaşadık. Bizler bu senaryoları bir daha yaşamak istemiyoruz. Öğrencilerimiz bir olmalı. Herkes bir birine sevgi saygı göstermeli" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83