Her sabah aynı kuyruk

Alanya'da film çektirmek isteyen vatandaşlar Verem Savaş Dispanseri önünde uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

Her sabah aynı kuyruk
Alanya Dr. Ahmet Avsallı Verem Savaş Dispanserinin önünde her sabah uzun kuyruklar oluşuyor. Sigortalı bir işe girmek için film çektirmek isteyen vatandaşlar kuyrukta saatlerce beklemelerine rağmen film çektiremeden geri dönüyolar. 

Alanya Verem Savaş Dispanserinde günlük yalnızca 150 film çekilebiliyor. Gündüzleri 90 akşamları ise 60 film çekilebilen dispansere her gün 500'den fazla kişi film çektirmek için uğruyor. Yetersiz koşullar nedeniyle zorlanan vatandaşlar, sabah saat 07.00'da sıraya giriyolar, 08.30'da dispanser açılıyor ve 09.00 olmadan işlemler bitiyor. Bir çok vatandaş ise saatlerce kuyrukta beklemesine rağmen, geri dönüyor.

Vatandaşlar bu duruma isyan ederek imkanların iyişeleştirilmesini istediler. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aynı işlem için 50 TL ücret alınırken, özel hastanelerde bu rakam daha da yukarılara çıkıyor. Zaten işe girmek için bu filmi çektirmek istediklerini ve maddi güçlerinin yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar ise kuyrukta beklemeye devam ediyorlar. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 10:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83