"Tek adam değil milletin adamı geliyor"

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, mahallelerde, kafelerde, evlerde, kahvehanelerde “Evet”i anlatmaya devam ediyor.

"Tek adam değil milletin adamı geliyor"
Milletvekili Atay Uslu Kemer ziyaretinde ilk olarak Kemer Sanayi Esnafı Kooperatifi üyeleri ile bir araya geldi, sanayi esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledikten sonra değişen Anayasa  maddelerini anlattı ve zihinde kalan soru işaretlerine açıklık getirdi.

TEK ADAM DEĞİL, MİLLETİN ADAMI GELİYOR

Atay Uslu, sanayi esnafı ile yapmış olduğu konuşmada şunları ifade etti; "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %50 oy almayı hayal bile edemeyenler; kaybetseler de, koltuklarını ve imtiyazlarını bırakmak istemeyenler; çalışmadan, üretmeden, sadece karşı çıkarak muhalefet yapmanın konforuna doyamayanlar; vesayet odakları ile iş tutmayı, milletin güvenini kazanmaktan daha kolay görenler tek adamlık yalanına sığınmışlar zihinleri bulandırmaya devam ediyorlar. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, %50’nin üstünde milletin teveccühünü, güvenini kazanmış bir kişi tek adam olmaz, olsa olsa milletin adamı olur..."

Atay Uslu yeni sistemde Cumhurbaşkanının en fazla 2 defa seçilebildiğini, sorgulanabildiğini, yargılanabildiğini, işlemlerinin iptal edilebildiğini anlattı ve şöyle devam etti: "Bunun neresinde tek adamlık, neresinde diktatörlük. Bu yaftalamalar milletimize, demokrasiye, tarihimize, medeniyetimize ve örfümüze hakarettir. Bu yalanlara sığınanlar bilmelidir ki; Orta Asya’dan, Anadolu’ya ve Balkanlara kadar uzanan medeniyetimizden, topraklarımızdan ve şanlı tarihimizden hiçbir zaman diktatör çıkmamıştır çıkmayacaktır....

2019 DA  İKİ SANDIK KONACAK

Yeni sistemde Meclis güçleneceğine vurgu yapan Milletvekili Uslu, “Artık yürütmenin bütçe kanunu dışında kanun teklif etme yetkisi olmayacak. Kanunları Meclis yapacak. Bütçeyi de Meclis kabul edecek, bütçe hakkı Meclis'in. TBMM'de her bir milletvekili kanun teklifi verebilecek.  2019’da 2 sandık kurulacak. Milletimiz birinde Cumhurbaşkanını diğerinde milletvekillerini seçecek. Cumhurbaşkanı ile Meclis anlaşamazsa her ikisi de seçim kararı alabiliyor ve ikisi beraber seçime gitmek durumunda kalıyor. Bu aslında uzlaşma getiriyor, krizlerin çözümünü kolaylaştırıyor." Diye konuştu.

Atay Uslu, Kemer Sanayi Esnafı toplantısının ardından AK Parti Kemer İlçe Başkanı Halit Çilengir ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte  Merkez, Aslanbucak ve Tekirova Mahallelerinde  Halkoylamasında Evet'in önemini anlattı.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 13:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83