Tören alanını terkeden başkanlardan ortak açıklama

Tören alanını terkeden başkanlardan ortak açıklama


Alanya’nın fethinin 800. yıl kutlamaları için Alanya Belediyesi tarafından davet edilen isimler arasında yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, törende yaptığı konuşmada, İyi Parti ile CHP’nin kurduğu Millet İttifakı’nın zillet ittifakı olduğunu, terör odaklarıyla işbirliği yaptığını söyleyince, tören alanındaki davetliler arasında bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İyi Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, CHP'li Meclis Üyesi Erkan Demirci, CHP’li ve İyi Parti üyesi vatandaşların yanı sıra Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ile Alanya Bakkallar Odası Başkanı Veliddin Yenialp, Sadir Durmaz’ın sözlerini protesto ederek tören alanını terk ettiler.

Coşkun Karadağ ve Alper Arıkan, yaptıkları açıklamada, Sadir Durmaz’a tepkilerini şu sözlerle ifade ettiler:

banner111

“Alanya’nın fethinin 800. yıl etkinliklerinde maalesef MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın konuşmasında Millet İttifakı’nı teröristlikle bağdaştırması, kutuplaştırmadan sıyrılamayan, milliyetçilik kavramından uzak,  insanları ötekileştiren bir dil kullanması bizleri oldukça rahatsız etmiştir. Alaaddin Keykubat’ın kemiklerini sızlatan tutumunuzu şiddetle kınıyoruz. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahibi olarak misafirine hakaret ettirecek konuşmalara fırsat vermesini de ayrıca yadırgıyoruz.

Terör örgütü ile kirli pazarlıkları kimlerin yaptığını, ülkemiz ve Alanya çok iyi bilmektedir. Genel başkanlarımıza yapılan saldırılar, milletvekillerimizin darp edilmesi, tehdit söylemleri ile ülkemizi tekrar kaos ortamına sürükleme çabaları  kesinlikle karşılık bulmayacaktır. Alanya Yörüklerin şehridir. Bizim memleketimizden terörist çıkmaz. Bizim memleketimiz, milliyetçilik mücadelesinde ışık yakan vatansever Atatürkçülerin şehridir. Lütfen Alanya’nın değerlerini kirli söylemlerinizden uzak tutunuz.

Millet İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığını koruması için mücadele eden, bayrağına, millî ve manevi değerlerine bağlı vatanseverlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir ittifaktır. Bizler Cumhur İttifakı’nın milli meselelerde yetersizliğini bilsek de siyasi nezakete uygun olarak şehrin bütünlüğü açısından belediyenin bütün programlarına hassasiyetle ve tüm kademelerimizle katılım sağlarken sizin bu ötekileştirici ve nefret dolu söyleminiz programı terk etmemize vesile olmuştur. Alanya’da kamuya açık, herkesin ve her kesiminden vatandaşın katıldığı bu gibi programlarda siyasetteki nefret söylemlerinden arındırılan bir dil kullanmanızı tavsiye ediyor, sizleri ve zihniyetinizi şiddetle kınıyoruz.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Vitrinde Atatürk maskesi kullanıp, içeride bölücüler ile hesap yapanlar, işine gelince milliyetçi kesilip, Kürdistan diyenlere tek kelime edemeyenler, ahlaksızca şehit yakınına hakaret edenler, vatanımızın birliğine ve dirliğine kast eden terör uzantıları hepsi bir araya gelmiş Cumhur İttifakı’nın düşmesini bekliyorlar. Cumhur İttifakı’nın yerli ve milli duruşundan rahatsız olanlar sizi ve akıl hocalarınızı rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Alanya’nın Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. yıldönümü Alanya Belediyesi’nin Alanya Kalesi’nde düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Kemal Çelik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, katılımcılara Alanya’nın tarihi hakkında bilgi verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83