Vatan Partisi Alanya'dan turizme çözüm önerisi

Vatan Partisi Alanya İlçe Sekreteri Evren Kurtoğlu, turizmde yaşanan yoğunluğunun Alanya esnafına yansımadığını belirterek köklü çözümlerle turizmle ilgili anlayışlarımız da değişikler yapılması gerektiğini vurguladı.

Vatan Partisi Alanya'dan turizme çözüm önerisi
Vatan Partisi İlçe Sekreteri Evren Kurtoğlu, ilçe binasında gerçekleştirdikleri basın toplantısında Alanya turizmiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurtoğlu yaşanan sorunların otellerin uygulamakta ısrar ettikleri her şey dahil sisteminden kaynaklı olduğunu belirtti.

Turizm gelirlerinin artması ve esnafın turizmden katkı sağlaması için mutlaka her şey dâhil sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Vatan Partisi İlçe Sekreteri Evren Kurtoğlu, "Turizm gelirlerinin yeniden artabilmesi için her şey dahil sistemine bir son verilmesi gerekir." dedi.

Eskiden ülkemize gelen turistlerin hemen her bölgeyi günü birlikte olsa gezmeye çalıştığını doğal ve tarihi güzellikleri keşfederek ülkelerinde anlattıklarını söyleyen İlçe Sekreteri Kurtoğlu, "Her zaman ülkemiz dünyada görülmeye değer çok güzelliklere sahip bir ülkedir. Ancak ülkemize gelen turistler gittikleri şehirleri tanımadan ülkelerine geri dönüyorlar. Hiçbir tarihi ve doğal güzellikleri ve yöresel özellikleri öğrenmeden geri dönüyorlar. Yani havaalanı ve otel arasında yapılan bir turizmden ülkemiz bir bütün olarak fayda sağlayamaz. Ülkemize gelen turistleri esnaf çarşılarında ve pazarlarında artık görme imkânımız yoktur. Böyle olunca esnaf ülkemize hangi milletten turist geliyor ve nelere merak ediyor diyerek kendini yenileyemiyor ve ürün hazırlayamıyor. Bu da küçük esnafın zamanla yok olmasına sebep oluyor." diye konuştu. 

Her şey dahil sisteminin turistik yörelerdeki esnafa büyük zarar verdiğini dile getiren Kurtoğlu, "Her şey dahil sistemi, turistik yörelerdeki esnafa büyük darbe vurdu. Gelinen noktada sadece küçük esnaf değil, diğer kesimlerde kendi kendini de zora sokmaya başladı. Turizm de bu yıl beklenen sayı ve verimliliğe erişilemedi. Turizm sektörü artık kendini yenilemeli ve yeni konseptler belirlemelidir. Turistler gittikleri şehirlerin tarihi ve coğrafi özelliklerini tanımalı ve döndüklerinde gittikleri yerin reklamını yapmalıdırlar. Reklam yapılırsa gelecekte turizmci de sevinir küçük esnafta sevinir." şeklinde konuştu.

Kurtoğlu, "Otel işletmecilerimiz şunu kabul etmelidir. Her Şey Dahil Sistemi'ni uygulamaları orta ve uzun vadede öncelikle kendilerine zarar vermektedir. Kendi ayaklarına kurşun sıkmaktadırlar. Niteliksiz hizmet anlayışı turizmimizin genel ilkelerinden biri olagelen misafirin tekrar o oteli ve bölgeyi tercih etmesi durumunu ortadan kaldırmaktadır. Turizm, başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş etmek için yapılan gezilerdir" denilmektedir. Bu tanımlamada da yer aldığı gibi; eğlenme ve gezme gibi faaliyetler Her Şey Dahil Sistemi ile yok edilmekte ve gelen misafirlerin ülkemizi tanıması engellenmektedir. İşte bu Her Şey Dahil Sistemi yüzünden ülkemizi tanımasına fırsat vermediğimiz yabancı konuklar, dolayısıyla bölgemiz insanları ve esnafı ile de iletişim kuramamış oluyorlar. Böylelikle ülkemizi bir kez daha ziyaret etme gibi bir talep de ortadan kalkmış oluyor. Özetle... Her Şey dahil Sistemi ağırlıklı çalışan bölgemiz, turizm yatırımcısı ve esnafımız için kazançlı bir sistem değildir. Ucuz turizm ve kalitesiz işgücünü teşvik etmektedir. Bu da günü kurtarmak adına sektörün geleceğini yok etmektedir. Kısa ve orta vadeli bir program ile bu sistem terk edilmelidir. Dünyada örnekler olduğu gibi, ülkemiz ve yöremize özgün daha nitelikli hizmet veren, yatırımcısının yüzünü güldüren sistemler geliştirilmelidir." dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 17:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83