'VATANDAŞ ELEKTRİK FATURASIYLA SOYULUYOR'

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü’nden son dönemde tartışılan ve tepkilere neden olan elektrik faturaları hakkında kamuoyunu aydınlatacak çarpıcı bir açıklama geldi.

'VATANDAŞ ELEKTRİK FATURASIYLA SOYULUYOR'

 Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:

banner111
Değerli Basın mensupları kıymetli Alanya halkı. Soygun ve Vurgunun her alana yayıldığı günümüzde halkımıza canından bezdiren Elektrik faturalarını protesto etmek için defalarca eylemler düzenledik. Hakkımızda suç duyuruları yapıldı. Asıl hesap vermesi gerekenler susarken geçen sene aynı zamanlarda yaptığımız protesto nedeniyle ifadeler verdik. Savcılar bizleri sorguya tutarken geldiğimiz bu günde de elektrik faturaları üzerinden gerçekleşen soygun devam etti. Bütün yetkili kurumları buradan yine uyarıyoruz. Bu soyguna bir son verin. Milletimizin alın teri vergilerle yapılmış olan Elektrik dağıtım şebekeleri özelleştirme adı altıda yandaş şirketlere peşkeş çekilmiş. Halkımızın en zaruri ihtiyacı olan elektrik enerjisi üzerinden büyük bir soygun mekanizması kurulmuştur. Elektrik dağıtımının özelleşmesinin ardından doymak bilmeyen iktidar ve yandaş şirketleri bu sefer Elektrik üretim santrallerine yönelmiş Muğla Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik santralleri çalışanların ve halkın karşı koymasına rağmen özelleştirilip Halka hizmetten koparılıp soygun zincirine yeni halkalar olarak eklenmiştir. Sırada HES (Hidro elektrik santralleri)’ ler de hızla özeleştirme adı altında yandaş elektrik şirketlerine peşkeş çekilmektedir. Vatandaş savunmasız bu Enerji haramilerinin kucağına atılmaktadır.

Değerli basın mensupları soygun hesabı ortadadır. Elektrik enerjisi.

KW saati yaklaşık 21 Kuruş birim fiyatından satılmış gibi faturaya işleniyor. Birden bakıyorsunuz bu birim fiyat kayıp-kacak, hat kaybı, hat tamir payı, trafo kaybı, dağıtım bedeli vs. gibi bir sürü uydurmalarla vatandaşın ne olduğundan haberi olmadığı kalemlerin ilavesi ile elektriğin KW Saati yaklaşık 39 kuruşa çıkıyor. Bu durumda her KW Saat için biz tüketicilerden Elektrik şirketi yaklaşık 19 kuruş haraç alıyor. Basit bir hesapla Ayda 200 KW elektrik tüketen mütevazi bir aile  200 x 19 = 38 TL  soygun sistemine kullanmadığı elektriğin parasın haraç olarak veriyor. Bu suretle vatandaş vermesi gereken tutardan %90 a varan miktarlarda fazla ödeme yapıyor.

Değerli Basın mensupları olay bu kadar acıktır. Halkımıza canından bezdiren bu harami hortumcu düzenine, başımıza saran gerici, bölücü, hortumcu AKP İktidarının enerji bakanı, vatandaşı borçlarını ödemesinde her zaman ki gibi kredi kartı taksitlendirmesi önercek, elektrik şirketi soygunu yetmezmiş gibi birde banka faizi tuzağını düşmesini önerecektir.

Bizler Vatan Partisi olarak halkımıza reva görülen bu haksız, hukuksuz soygun düzenini ret ediyoruz. Yağmalanan halkımızın alın teriyle yapılmış bütün kuruluşları kamulaştıracağız. Buralardan haksız kazanç elde edenlere hesap soracağız. Bunu buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Değerli halkımıza Milli Hükümetin kurulması yolundaki çabalarımıza destek olmasını istiyoruz. Hepinize saygılar sunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 17:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83