' YÜCEL HİZMET ETMEYİ UNUTTU'

Çavuşoğlu-Yücel polemiğini değerlendiren AKP İlçe Başkanı Berberoğlu "Yücel, maalesef belli polemiklerin arkasına sığınarak, sürekli suni gündemler yaratarak, iki yıldır hizmet etmeyi ve proje üretmeyi unuttu" dedi.

' YÜCEL HİZMET ETMEYİ UNUTTU'

 Konaklı'da bulunan Doğanay Otel'de geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştirilen 'Eski Belediye Başkanları Buluşması'nda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası, eski Türkler Belediye Başkanı Osman Çavuşoğlu arasında yaşanan diyalog hakkında bir değerlendirme yapan AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Başkan Yücel'e sert çıktı. 

banner111
"Yücel, maalesef belli polemiklerin arkasına sığınarak, sürekli suni gündemler yaratarak, iki yıldır hizmet etmeyi, proje üretmeyi unuttu" diyen Berberoğlu, şöyle devam etti: 
"Oysa vatandaşımız, siyasilerden, bu şehrin yöneticilerinden polemik değil hizmet bekliyor. Yücel, görevde olduğu süre içerisinde, geçmişte yapılan bir kaç projenin bakım onarımını yapmaktan öte bir hizmet üretemedi. 1 yıl önce Alanya Devlet Hastanesi Kavşağı'na bir üstgeçit yapacağını açıkladı. Bu tek projesiydi ve halen bu proje için tek çivi bile çakılmadı. Yücel, 2 yıl içerisinde hayata geçirdiği bir projesini göstersin, alkışlayalım." 

'AK KÖPRÜ'YÜ ÖRNEK ALSIN'

Yücel'in, sürekli Antalya Büyükşehir Belediyesi (BŞB) ile polemik yarattığını belirten Berberoğlu, "Hizmet ustası BŞB Başkanı Sayın Türel'le dikleşeceğine, Türel'in desteğini alarak Alanya'ya hizmet etmesi gerekir. Şu ana kadar Alanya'da konuşulan projelerin tamamı BŞB'nin, Sayın Türel'in projeleri. Sayın Türel Alanya için çırpınıyor. Alanya'nın doğu çevreyolu için, iki üstgeçit için, otoban, arıtma, katı atık tesisi için, hal projesi için çalışıyor. Bunlar büyük projeler ve hepsinde de büyük aşamalar kat edildi. Ak Köprü gibi 7 milyon TL'lik bir yatırım başladı bile. 350 kilometreye yakın bir mesafeyi kapsayan içme suyu ihalesi yapılmak üzere. Yücel, Alanya için dev hizmetler üreten Türel'den faydalanacağına, dikleşmeye devam ediyor" diye konuştu.  

'BELEDİYE ESNAFIMIZA EZİYET EDİYOR'

Başkan Yücel'in hizmet üretmediği gibi Alanya Belediyesi'nin kaynaklarını da verimli kullanmadığını söyleyen Berberoğlu, "Alanya Belediyesi'nin çakıl veya taş ocağı yok ancak 1,5 milyon TL'lik taş ocağı makinesi alınıyor. Akarsuyu olmayan bir yere baraj yapmak gibi bir durum. Alanya Belediyesi esnafımıza adeta eziyet ediyor. Yasal olmayan çöp vergisi, fahiş eğlence vergileri esnafa zulmedilerek alınıyor. Ayrıca her köşe başında yer alan havadan inme büfelerle esnafa haksız rekabet yaratılıyor, esnafın kazancı kuşa çevriliyor. Şu anda turizmde sorunlar yaşanıyor ve her şey hükümetten bekleniyor. Alanya Belediyesi niçin bu atmosferde esnafa, örneğin çöp ve eğlence vergileri üzerinden katkı sağlamıyor? Niçin esnafa destek olmuyor? Alanya'nın turizm esnafı belediyeden dertli, pazarcısı dertli, turizmcisi dertli, kısacası her sektör, her kesim belediyeden dertli. Çünkü Alanya iyi yönetilemiyor. Belediye başkanının, bu sıkıntılarla ilgili laf değil, çözüm üretmesi lazım. Dükkanların önüne çizilen sarı çizgilerin anlamını esnaf bile anlamış değil. Sarı çizgi yerine biraz esnafın dertleriyle dertlensin. Sıkıntılarına çözüm bulsun" dedi. 

'YAPTIĞI BİR HİZMET YOK'

Osman Çavuşoğlu-Adem Murat Yücel polemiğine ilişkin değerlendirmesinde ise Yücel'in toplantıya tam 1,5 saat geç geldiğini ileri süren Berberoğlu, "Bu insanların hepsi, Alanya siyasetinde, Alanya'ya hizmet noktasında yıllarını vermişler. Belki bu isimler arasında en tecrübesizi Yücel'dir. Çoğu 80-85 yaşında insanlar. Hepsinin zamanı değerli. 1,5 saat geç gelmesi, bu insanlara saygısızlıktır. Yücel'in bu toplantılarda bu isimlerin tecrübelerinden faydalanarak, önündeki hizmet noktasını belirlemesi lazım. Yücel, bu insanları dinleyebilirse, bu dinlediklerinden bir sonuç çıkarırsa Alanya'ya katkı sağlayabilir. İyi yönetici, iyi dinleyen yöneticidir. Bu 1,5 saatlik gecikme, hiç kuşkusuz ki oradaki insanların hepsini germiştir. Her biri Alanya Belediyesi'ni, tarihini kurulduğundan bu yana çok iyi bilen insanlar, bu insanlara hizmet anlatmaya gerek yok, yaptığı bir hizmet de yok zaten. Sadece bakım, onarım yaptı Alaaddin Keykubat Anıtı gibi. Bu insanlarla polemik yaratıp, bu polemiklerin arkasına sığınıp hizmet etmeyi unutacağına, onların tecrübelerinden yararlanması lazım. 1,5 saat geç değil, 1 saat erken gelmesi lazım ki, o insanların vizyonlarından, bilgilerinden, tecrübelerinden yararlanabilsin. Bu değerli büyüklerimizden hiç biri vitrin adamı değil. Ayrıca bu tür polemiklerle, Alanya'ya yıllarca hizmet etmiş, emek vermiş bu insanları yıpratmaya çalışması anlaşılır gibi değil. Bu değerlerimizin bu tür polemiklerle yıpratılmasına asla izin vermeyeceğimizin de bilinmesini isteriz. Alanya'nın yetiştirdiği en büyük değerlerimizden biri olan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nu da, bu tür polemiklerin içerisine çekme ve yıpratma çabalarına da müsaade etmeyiz. Alanya'ya 13 yıldır yapılan her hizmette katkı sağlayan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Alanya'da yaşayan vatandaşlarımız her seçimde ve her zaman sahip çıkmıştır. Halkımız, derdi Alanya'ya hizmet etmek olanlara her zaman sahip çıkmaya devam edecektir" diye konuştu. 

'ALANYA HALKI HİZMET BEKLİYOR' 

Berberoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Alanya, polemik üreten değil, proje üreten, bu projeleri hayata geçiren ve hizmet eden bir belediye başkanı istiyor. Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin, Yücel ne hizmet üretmiş polemik üretmekten başka? Bu kısır çekişmelerle hizmet olmaz. Belediye başkanı, kendisini parlatmak istiyorsa proje üretsin, hayata geçirsin. Başaramazsa bize gelsin, biz hayata geçirelim."


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 18:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83