Başhekimden Alanyalılara önemli çağrı

Başhekimden Alanyalılara önemli çağrı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bayram tatili boyunca rutin sağlık hizmetlerinin yanı sıra Covid-19 ile mücadele kapsamında PCR testi ve aşılama çalışmalarına devam etti. Rakamları paylaşan Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, aşı davetini yineledi. 

Alanya’da Kurban Bayramı tatili süresince nüfus 4 katını aşarak 1,5 milyona dayanması korona virüse karşı bulaş riskini artırdı. Yoğun tempoda korona virüse karşı mücadelesine devam eden Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kurban Bayramı’nı kapsayan 19 -23 Temmuz arasında da çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Hastanenin Acil Servis, Aşılama Ünitesi, COVİD Poliklinikleri, Yurtdışı PCR, Yoğun Bakım, Ameliyathane, Doğumhane ve tüm yataklı servis alanları bayram boyunca da kesintisiz olarak özverili ve nitelikli sağlık hizmetine devam etti. 
19-23 Temmuz tarihleri arasında Kurban Bayramı sürecinde hastane acil servisinde 7 bin 552  hastaya müdahale edilirken, 152 ameliyat gerçekleştirildi. Yataklı serviste de 914 hastaya  tedavi uygulandı.


Vaka sayılarının artması üzerine Covid-19 Polikliniği’ndeki çalışmalarını aksatmadan sürdüren hastanede bayramda 1550 PCR testi uygulandı. Yurtdışı PCR testi sayısı ise  381 'e  ulaştı. Vaka sayıların artışı ülkemizde olduğu gibi Alanya'da da devam ediyor. Lütfen maske-mesafe- hijyen kurallarına uyalım. Daha dikkatli olalım.


LAKADAMYALI HERKESİ AŞIYA DAVET ETTİ 

banner111


Covid-19 pandemisinde karşı aşılama faaliyetlerinde bayram boyunca 15 bin 60 BionTech, 1850 SinoVAc olmak üzere 16 bin 910 aşı yaptık. Pandemiden kurtuluşun tek adresinin aşı olduğunu vurgulayan ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, “Bayramdan önce olduğu gibi bayram sürecinde de aşılama ekibimiz ara vermeden faaliyetlerine devam ediyor. Şuanda da hızla ilerliyoruz. Son dönemlerde aşıya olan ilgi giderek artıyor. Pandemiden kurtulma noktasında umut veren bu gelişmeye katkı sağlamak için herkesi yeniden aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı olarak bağışıklık kazanalım, maske- mesafe-hijyen kurallarına uyalım. Bu virüste en büyük kozumuz olan aşıyı randevu alarak olmayı unutmayalım.”dedi. 
Lakadamyalı, Sağlık Bakanlığı kararı ile aşıda zayiatı önlemek ve hastanelerde kabalık sıraların oluşmaması için aşı randevusu alınması gerektiğini de vurgulandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83