Doktor adayları beyaz önlük giydi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nin 380 birinci sınıf öğrencisi 'Beyaz Önlük' giydi.

Doktor adayları beyaz önlük giydi
Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan İş ile öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, üniversitelerin 3 temel görevi olduğunu, bunların eğitim, araştırma ve hizmet verme olduğunu söyledi. Bu alanlarda üniversitenin ve Tıp Fakültesinin önemli ve öncü bir konumda olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gürpınar, "Tıp Fakültemiz Ulusal Tıp Eğitimi akreditasyon kurulu tarafından verilen belgeyi ülkemizde ilk alan fakültelerden biri olarak kalitesini kanıtlamıştır" dedi.

Tıp fakültesinin Akademik Teşvik sıralamasında 3'üncü olduğunu anlatan Prof. Dr. Erol Gürpınar, "Hizmet verme konusunda ise üniversite hastanemiz dünyanın her yerinden hastalara sunduğu sağlık hizmeti ile bölgemizin ve ülkemizin önemli sağlık kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Tüm bu önemli başarıları, eğitim kalitesi ve uygulama alanlarıyla öğrencilerimiz Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden ve fakültelerinden birinde eğitim alarak geleceğin başarılı doktorlarından olacaklar" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim ise bu yıl birinci sınıfta okuyan 380 öğrencinin beyaz önlük giydiğini belirterek, "Bugün giydiğiniz bu beyaz önlükle hekimlik mesleğine ilk adımı atacaksınız. Beyaz önlüğü giydiniz günden itibaren ömür boyu bu sorumluluğu üstleneceksiniz. Hedefiniz etik ve ahlaki değerlere bağlı, bilimsel acıdan güçlü, Atatürk gençliğine yakışır çağdaş bir hekim olarak yetişmeniz olsun. Sizlerden dileğim beyaz önlüğünüzü bir ömür boyu gururla taşımanızdır" dedi.

Tören protokol ve öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlük giydirilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 14:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83