SAĞLIK ZİRVESİ İÇİN DEV ADIM ATILDI

19 Martta 2016’da Alanya’da yapılacak olan Sağlık Turizmi Zirvesi için son değerlendirme toplantısı ALKÜ Rektörlük Binası Senato Salonunda yapıldı.

SAĞLIK ZİRVESİ İÇİN DEV ADIM ATILDI

 Sağlık zirvesi için geri sayım başladı. 19 Mart Cumartesi günü Alanya’da, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin de içinde olduğu sağlık zirvesinin son hazırlık toplantısı ALKÜ Rektörlük Binası Senato Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya,  Alanya Sağlık Turizmi Derneği organizatörlüğünde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi , Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ,Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Alanya Devlet Hastanesi, Özel Alanya Anadolu Hastanesi, Alanya Başkent Hastanesi, Özel Yaşam Hastanesi, Özel Muayenehaneler ve Diş Klinikleri temsilcileri katıldı

banner111
BÖLGEYE KATKI SAĞLANMAK AMAÇLANIYOR

Toplantının ardından bir açıklama yapan Alanya Sağlık Turizmi Derneği  (ALSTUD) Başkan Yardımcısı Sağlık Turizmi Uzmanı Ahmet Girgin, “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Senato Salonunda bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Alanya’da sağlık turizmi ile ilgili bir farkındalık yaratma, özellikle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin de içerisinde bulunduğu akademik çalışmaların başlatılmasını yapmak ve sağlık turizmi ile ilgili Alanya’da yeni oluşumların gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldik. 19 Martta Alanya’da Utopia Otel’de sağlık turizmi zirvesiyle ilgili bir çalışma yapacağız. Bu çalışmada Batı Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği,  Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) ortaklığında ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ev sahipliğinde bir çalışmamız olacak. Bu çalışmayla ilgili hükümetimizin politikaları, bölgeye katkıları, yatırımcıların bölgeye çekilmesi adına çalışmaların başlangıcı yapılacak. Bu noktada bu çalışmayla ilgili bir değerlendirme yaptık. İnşallah Alanya’mız içim sağlık turizmi açısından hayırlı işler yapmak bize nasip olur” dedi. 

“SAĞLIKTA ALANYA HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan olan sağlık zirvesi toplantısına ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin’le birlikte üniversitenin akademisyenleri de katıldı. 19 Martta yapılacak olan zirve ile ilgili düşüncelerini aktaran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, “Turizm cenneti Alanya’mızda sağlık turizminin hak ettiği yere gelmesi için Alanya’da bulunan bütün paydaşlarla bir değerlendirme toplantısı yaptık. 19 Martta gerçekleştireceğimiz turizm zirvesiyle paydaşlarla bir araya gelip birçok konuyu tartışacağız. Bununla beraber gerek bürokrasiden gerekse akademik olarak kendi üniversitelerimizden akademisyenler olarak konuyu enine boyuna tartışarak, bu konuyu hak ettiği yere taşıyacağız. Bu zirve gelecekte Alanya’mızın Türkiye’de önemli bir yere gelmesinde ciddi şekilde katkı sağlayacak. İnşallah programımızın sonunda gerçekleştireceğimiz workshopla da uluslararası Alanya sağlık turizmiyle ilgili bir kongre gerçekleştireceğiz. Bunun ilk adımını bu zirveyle başlatmış olacağız”  diye konuştu. 




Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 16:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83