BU ÜRÜNLER MUZ LİFİNDEN

Alanya Belediyesi'nin el sanatları kursunda hayat bulan el emekleri, Dünya Kadınlar Günü'nde görücüye çıktı.

BU ÜRÜNLER MUZ LİFİNDEN

 Alanya Belediyesi’nin, düzenlendiği  el sanatları kurslarında  üretilen el emeği göz nuru eserler, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”de  Kültür Merkezinde görücüye çıktı. Alanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde,  Hanımeller,  İpek Eller ve El Sanatları atölyelerinde Alanyalı hanımların ürettiği ebru sanatı, katı sanatı ve muz lifi ürünlerden oluşan kapsamlı ve geniş katılımlı bir sergi açtı.

banner111
Serginin açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Kaymakam Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, siyasi parti ve  Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, birim amirleri, kursiyerler, vatandaşları, basın mensupları ve yerleşik yabancılar katıldı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in kursiyerlerin ve davetlilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutlamasının ardından programa geçildi.


NAZİFOĞLU: EV HANIMLARIMIZIN SOSYAL HAYATA KATILIMINI SAĞLADIK

Kadınlar Günü nedeniyle serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu, Alanya Belediyesi’nin düzenlediği kursların önemine dikkat çekerek, ev hanımlarının sosyal hayata katılımını sağladıklarını söyledi. Nazifoğlu konuşmasında, “Alanya Belediyesi olarak kadınlarımızın sosyal hayata katılmalarını, yeni bir iş, yeni bir meslek edinmelerini ve birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla belediyemiz bünyesinde El Sanatları Kursları düzenliyoruz.  Kurslarımız, nitelikli iş gücünün yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında da Belediyemizin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birisidir” dedi.


2015-2016 KURSLARINDA 442 KİŞİ MESLEK EDİNDİ

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı kurslarla ilgili bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura da, “Alanya Belediyesi bünyesinde 2015- 2016 eğitim döneminde 13 alanda toplam 28 kurs açıldı. Bu kurslara 442 kişi katıldı. Belediyemiz tarafından açılan Ebru Sanatı, Kat’ı Sanatı ve “Muzdan Sanata Hayalden Tasarıma” projesinde elde edilen nazar ağacı, bebekler, çanta, takı, nazarlık, çiçek tabloları, muz lifinin ipek ve pamukla karışımından elde edilen ayakkabılar, kıyafetler, çanta ve cüzdan bu sergide yeralmaktadır. Ayrıca Belediyemiz Muz Lifi projesiyle Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve belediye başkanlarını teşviki için düzenlenen “1. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasında” da ödül almıştır.” dedi.
 
15  Mart Salı gününe kadar açık kalacak sergiyi gezmek isteyen vatandaşlar, mesai saatleri içinde  Kültür Merkezini ziyaret edebilecekler.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 17:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83