SAĞLIKLI BESLENME YOLLARI

Hemen hemen herkesin yapmak isteyipte yapamadığı sağlıklı beslenme yöntemleri uygulamak günümüz şartlarında oldukça zor bir durum olsa gerek. Bu sebeple sağlıklı beslenmenin önemi çok büyüktür.

SAĞLIKLI BESLENME YOLLARI

 Sağlıklı beslenmenin yolları arasında diyet yapmak zaten sağlıklı beslenmekle eşdeğerdir. Bu sebeple yediğiniz içtiğiniz yiyeceklerin içerisinde ne kadar protein var ne kadar karbonhidrat yada yağ var bilmeniz sizin sağlıklı beslenme düzenine ilk adımı atmanız demektir. Uygulanan diyetlerde diyetisyenin vermiş olduğu programa uyarak sağlıklı zayıflayabilirsiniz. 

banner111

SAĞLIKLI BESLENME NEDİR?

Sağlıklı beslenmek normal bir insanın gün içerisinde alması gereken vitamin ve minerallerin sebze, et, süt ve süt ürünleriyle bunlara benzer gıdalardan alarak beslenmesi demektir. Dengeli beslenme yolları arasında aşırı yağlı ve aşırı şekerli gıdaları hayatınızdan çıkarın. Hazır yiyecekler fast food tarzı beslenme tarzı daha çabuk kilo almanızı sağlayacak ve bazı rahatsızlıkların oluşmasına sebep olacağı gibi fiziki görüntünüzü de değiştirecek.

SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLLARI

Dengeli ve sağlıklı beslenmek için muhakkak lif içeriği yüksek gıdaları tüketmeye özen gösterin.
Yediğiniz yumurta sayısı haftada 4 ila 5 geçmemeli.
Her gün mevsiminde yetişmiş sebzelerden hazırladığınız salata tüketimi gerekli vitamin ve mineralleri almanızı sağlayacak.
Her gün muhakkak su tüketin. Minimum 2,5 ila 3 litre arası.
Sağlıklı beslenmenin bir parçası olan spor yapmayı yada egzersizi ihmal etmeyin. Spor yapmanız ve dengeli beslenmeniz sayesinde daha fit bir görünüme sahip olacaksınız.
Günde 3 ana 3 ara öğün tüketmeniz kan şekerini de dengelediği içi açlık hissetmeden günü geçirmenizi sağlayacaktır.
Günlük olarak tükettiğiniz yağın cinsine ve miktarına dikkat edin ve aşırıya kaçmayacak şekilde tüketin.
Tükettiğiniz besinleri ve lokmaları yavaş yavaş ve çiğneyerek tüketin.
Tek yönlü beslenmeden mutlaka uzak durun. Haftalık beslenme programları hazırlayın bir gün zeytinyağı, bir gün protein ağırlıklı beslenirseniz besinlerden almanız gereken vitamin ve mineralleri alırsınız.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 15:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83