ALANYA NEFESİNİ TUTTU BU HABERİ BEKLİYOR!

Alanya, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacak olan 64. Hükümet'in kabinesinde Alanyalı Mevlüt Çavuşoğlu'nu görmek istiyor.

ALANYA NEFESİNİ TUTTU BU HABERİ BEKLİYOR!

 Ahmet Davutoğlu'nun, parti içi mekanizmaların da devrede olduğu bu süreçte, yeni kabineyi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunması bekleniyor.

ÇAVUŞOĞLU'NA BAKANLIK YOLU GÖRÜNÜYOR

banner111
Yeni Kabine'de en güçlü Dışişleri Bakanlığı için en güçlü adayın 1 Kasım öncesinde olduğu gibi yine Alanyalı AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu olması bekleniyor. AKP'nin 1 Kasım Seçimleri öncesi açıkladığı vaatler de halk tarafından karşılığını bekliyor. AKP'nin kurucu üyelerinden olan Çavuşoğlu 2002, 2007 ve 2011 Genel Seçimleri'nde Antalya Milletvekili seçildi. Partide Dış İlişkiler Koordinatör Başkan Vekili olarak görev aldı. 2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne (AKPM) başkan seçildi. Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olmasıyla boşalan Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

DENEYİMLİ BİR DEVLET ADAMI

Ayrıca yine Ömer Çelik'ten sonra yerine 2013 yılında Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu. 25 Aralık 2013 tarihli kabine revizyonunun ardından Egemen Bağış'tan boşalan Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirilen Çavuşoğlu, dış ilişkilerdeki başarısı nedeniyle 29 Ağustos 2014'te, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan 62. Hükümet'te Dışişleri Bakanı oldu. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tekrar Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Çavuşoğlu, 3 Dönem Kuralı gereği 7 Haziran'da aday gösterilmedi ancak 1 Kasım Seçimleri nedeniyle Antalya'dan yeniden milletvekili seçildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 17:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83