CHP ANTALYA İL KONGRESİ YAKLAŞIYOR

Antalya'da Aralık ayı içinde yapacak CHP İl Kongresi'nin müstakbel adayları arasında parti kulislerinde 5 isim üzerinde duruluyor

CHP ANTALYA İL KONGRESİ YAKLAŞIYOR

 OCAK ayında yapılacak Olağan Kurultay öncesi Antalya'da CHP'nin olağan seçim süreci 22 Kasım Pazar günü Finike İlçe Kongresi'yle başlayacak. Kongreler, sırasıyla 26 Kasım'da Elmalı'da, 28 Kasım'da Aksu, Akseki ve Kumluca'da, 29 Kasım'da İbradı'da ve 30 Kasım'da Serik'le devam edecek. 2 Aralık'ta Korkuteli ve Kemer kongrelerini yapacak partide 4 Aralık'ta Gazipaşa, Alanya, Demre ve Gündoğmuş kongreleri yapılacak. 5 Aralık Cumartesi günü ise seçilecek delegelerle il kongresinin kaderini de belirleyecek Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Manavgat kongreleri yapılacak. 6 Aralık Pazar günü ise Kaş ve Döşemealtı kongreleriyle CHP'nin ilçelerde yeni başkanlarını ve il kongresinde oy kullanacak yaklaşık 600 delegenin seçimi tamamlanacak.

BÜYÜK DELEGELER BELLİ OLACAK

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından CHP'de yeni il yönetimi ve parti kurultayında oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için 20 Aralık'a kadar sandık başına gidilecek. CHP'nin yaklaşan il kongresi için 5 ismin adaylığı parti kulislerinde yüksek sesle ifade dillendiriliyor. Eski milletvekilleri, eski il yöneticilerinin yer aldığı 5 isimlik liste için partililer açtıkları beyaz sayfada, müstakbel adayların artı ve eksilerini yazıyor. Cavit Arı'nın milletvekilliği adaylığı için il başkanlığı bırakmasının ardından Genel Merkez tarafından mevcut yönetim içinden göreve atanan İl Başkanı Semih Esen, ilk kez bu kongrede gücünü test edecek. Esen'in, yaklaşık 170 il delegesine sahip Muratpaşa'dan aldığı destek, hanesindeki en büyük artı olarak ön plana çıkıyor.

SAPAN DA ADAY OLABİLİR

Ancak Esen, Büyükşehir Belediyesi karşısında sergilediği muhalefet hanesinde eksi olarak değerlendiriliyor. Semih Esen'in eksi aldığı noktada eski Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ismi kulislerde ön plana çıkıyor. Merkez ilçe başkanlığı döneminde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e karşı sergilediği muhalefet kongreye doğru Sapan'ın en büyük kozu olarak beyaz kağıda not ediliyor. Ancak milletvekilliği döneminde, özellikle kongreler dönemindeki tutumu Sapan için eksi olarak kayıtlarda yer alıyor. Kongrenin olası adaylarından eski il yöneticisi Bahadır Manyaslıoğlu ise genç yaşı, uzun yıllardır parti organlarında görev alması, Devrim Kök'ün il yönetiminde aldığı görevin ardından eski İl Başkanı Cavit Arı'nın karşısına aday olarak çıkmasıyla uzun dönemdir sahada olması avantajları arasında yer alıyor.

ERCENK FAKTÖRÜ AĞIR BASABİLİR

Ancak, parti kulislerinde Manyaslıoğlu'nun, Arı karşısında aldığı 185 oyun sadece eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın desteklediği adaya oy vermeme refleksinin sonucu olarak değerlendirmesi de yapılıyor. Kongrede adaylığı gündemde olan bir diğer isimse eski milletvekili Tuncay Ercenk. Ercenk'in mevcut İl Sekreteri Şefik Dirgen'le birlikte çalıştığı parti kulislerinde dillendirilirken, ikilinin partinin eksi dinamiklerini harekete geçirme gücüyle birlikte siyaseti Deniz Baykal çizgisinde yapan isimlerle bütünleşmesinin kendilerini şanslı konuma getireceği ifade ediliyor. Ancak aynı çizgide bir diğer isim Kamil Yıldırım da adaylık için nabız yokluyor. Yıldırım'ın çevre ilçeler üzerinde etkili olduğu belirtilirken zayıf noktasının, delegenin yarısına sahip merkezde kendisine artı yazacak bir ağırlığa sahip olamaması olduğu belirtiliyor. Öte yandan 1 Kasım Seçimleri'nin ardından yönetime muhalif isimler, Olağanüstü Kurultay için yeterli imzaya ulaşamadı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, olağan kurultayın 16-17 Ocak tarihlerinde Ankara Arena'da yapılacağını açıkladı.

banner111

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 09:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83