‘CHP’li BŞB’lerin puan kazanmasını engellemek istiyorlar’

Alanya’daki üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkat çeken Karadağ, KYK yurtlarının yetersiz olduğunu söyledi. Yeni taksimetre açılış fiyatını da değerlendiren Karadağ, “CHP’li büyükşehir belediyelerimizin halkın üzerinde puan kazanmalarını engellemek için engellemeler söz konusu” diye konuştu.

‘CHP’li BŞB’lerin puan kazanmasını engellemek istiyorlar’

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya’daki öğrencilerin kalacak yer sorunu yaşadığı için başka çözüm yolları aradığını söyledi. Yurt sorununu hükümetin Alanya’daki en büyük eksiklerinden biri kabul ettiğini belirten Karadağ, yurt sayısının artırılmasını istedi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Karadağ, sözlerine yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyerek başladı. Yüz yüze eğitimin başlamasından çok memnun olduklarını vurgulayan Karadağ, son günlerde artış gösteren Covid-19 vakaları nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin dikkatli olmasını istedi. Karadağ, “Alanya’da 2 üniversite var ancak buradaki öğrencilerin şu anda Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarında kalma imkanları çok kısıtlı. KYK yurtları yetersiz. Hala KYK yurtları Alanya’daki öğrencilere hizmet verecek kapasitede değil. Bunu hükümetin Alanya için en büyük eksiklerinden biri olarak kabul ediyorum. Öğrenciler KYK yurtlarında kalamayınca özel yurtlarda kalacak. Ülkemizin ve öğrenci velilerinin ekonomi şartları çok belli. Bunun yanında Alanya’da kiralar çok yüksek. Birçok öğrenci ekonomik sıkışıklıktan dolayı üniversiteyi erteleme veya başka çözüm noktaları arıyor. Bu sorunun çözülmesi için Alanya’da bir an önce KYK ve özel yurtlar açılmalı” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldikleri zaman gençlere yönelik vaadlerini de paylaşan Karadağ, artan Covid-19 vakalarına dikkat çekti. Karadağ, halkın aşı konusuna dikkat etmesini isteyerek maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını istedi. 

banner111

“ŞOFÖR ESNAFININ ZAMLARA İHTİYAÇLARI VAR”
Geçtiğimiz günlerde UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar ile 5 buçuk TL olan taksimetre açılış fiyatının 6 TL olmasının taksici esnafını memnun etmediği ile ilgili yönelik soruyu cevaplayan Karadağ, “CHP haktan, emekten yana. UKOME’nin oluşumu birçok kurumların birlikte. UKOME’nin oluşumunda büyükşehir belediyelerinin temsilcisi 13 üye. Hükümet temsilcilerinin üye sayısı 15. Yani karar alınırken oy çokluğu kimde ise o kararlar geçerli oluyor. CHP’li büyükşehir belediyelerimizin halkın üzerinde puan kazanmalarını engellemek için bu tür engellemeler söz konusu. Şoför esnafının yanındayım. Akaryakıta her gün zam geliyor. Şoför esnafının yaşamlarını daha güçlü devam ettirmek için zamlara ihtiyaçları var ama ne yazık ki UKOME’nin oluşumundan ve isteklerinden dolayı bunlar gerçekleşemedi” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83