CHP’li kadınlardan 8 Mart mesajı: Kadın olmadan devrim olmaz!

CHP Alanya İlçe Teşkilatı ve CHP Alanya Kadın Kolları adına bugün Avukat Müge Gezginci 8 Mart’a özel bir basın açıklaması yaptı. Gezginci, “Dünya Kadınlar Günü; kadınların eşit işe eşit ücret, günde sekiz saat çalışma ve doğum izni talepleriyle 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde, hakları uğruna can verdiği gündür” dedi.

CHP’li kadınlardan 8 Mart mesajı: Kadın olmadan devrim olmaz!

Yoksulluk, eşitsizlik ve sosyal adaletsizliğin kadınları erkeklerden daha fazla etkilediğinin altını çizen Avukat Müge Gezginci, “Halen tüm toplumlarda kadınlar daha az eğitim almakta, okuma yazma öğrenmeleri engellenmektedir. Türkiye' de kadınlar siyasal hayatta ve gerek kamu gerekse özel işletmelerde, gerektiği kadar, yönetici olarak temsil edilememektedir. Son günlerde giderek artan sayıda kadın; eşi, eski eşi veya sevgilisi tarafından şiddet görmekte ve öldürülmektedir. Kadına yönelik şiddet "kamusal veya özel yaşamda kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik acı, ıstırap veren ya da verebilecek olan cinsiyete dayanan bir eylem, tehdit, zorlama, keyfi olarak özgürlükten, ekonomik gereksinimlerden yoksun bırakma" olarak tanımlanmaktadır. Kadınlara yönelik şiddet halen en utanç verici insan hakları ihlallerindendir. Dünya ve Türkiye'de kadınlara yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Eğitim düzeyi arttıkça fiziksel şiddet gördüğünü söyleyen kadınların oranı azalmaktadır.  Kadına yönelik şiddet ve istismarda, yasal önlemlerin alınması ile ilgili en büyük sorun; kadına yönelik şiddet ve istismar davalarında "haksız tahrik indirimi" uygulanmasıdır. Halen mevcut yasalara göre yargı organlarınca cinsel tacize uğrayan çocuk ve kadınların ruh sağlığının bozulup bozulmadığının değerlendirilmesi istenmektedir. Şiddete ve tacize uğramak kadınlarda birçok ruhsal hastalığın oluşumunu tetiklemektedir” diye konuştu.

“HAKLARIMIZI ORTADAN KALDIRACAK YASAL DEĞİŞİKLİKLER ENGELLENMELİDİR”

banner111

Kadınların cumhuriyet ile kazandıkları hakları ortadan kaldıracak olan yasal değişikliklerin engellenmesi gerektiğine vurgu yapan Gezginci açıklamasına şöyle devam etti: “Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte kazandığımız kadın haklarımızın ortadan kaldırılmasına yol açacak yasal değişikliklerin yapılması engellenmelidir. Kadınlara yönelik her tür düzenleme, kadınların ve kadın örgütlerinin görüşleri alınarak yapılmalıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının talepleri karşılanmalı, çalışmalarına destek verilmelidir. Toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele için geliştirilecek etkili politikalar hızla yaşama geçirilmelidir. Kadınlarımızı anladığımız, saygı duyduğumuz, yaşam ve özgürlük hakkı, sağlık, eğitim, yiyecek, barınma ve toplumsal hizmetler de içinde olmak üzere çalışma, işini seçme özgürlüğüne saygı duyulduğu ölçüde mutlu bir dünya kurmuş oluruz. Birlik dayanışma ve mücadele günü olan bu günde bütün dünya ve ülkemiz kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyoruz. Unutmayalım; Kadın olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadın kurtulmaz.!"

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 17:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83