Kurtoğlu: “Türkiye ciddi bir tehdit altında”

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, gündemi değerlendirmek amacıyla parti binasında düzenlediği basın toplantısında, “Ülkemiz içine girdiğimiz şu süreçte ciddi tehdit altındadır” dedi.

Kurtoğlu: “Türkiye ciddi bir tehdit altında”

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtoğlu, “Türkiye’miz, içine girdiğimiz süreçte çok ciddi bir tehditle karşı karşıyadır. ABD-İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs ittifakı, Doğu Akdeniz ve Ege’de yaptıkları askerî tatbikatlarda namlularını Türkiye’ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne çevirmiş bulunuyorlar. Bu ABD-İsrail eksenli ittifak, Doğu Akdeniz ve Ege’nin doğal gaz ve petrol kaynaklarına el koymayı hedeflemiş bulunuyor. Dahası: ABD ve İsrail’in Türkiye’ye Suriye ve Irak’ın kuzeyinden yönelttikleri silahlı tehdidi de hesaba katarsak, ülkemiz iki cephede mücadele konumundadır. Bu durum da tehdidi ağırlaştırmaktadır” dedi.

banner111

“KIBRIS’TA DENİZ ÜSSÜ KARARI OLAĞANÜSTÜ ÖNEMDEDİR “

Türkiye’nin milli güçlerine ve ordusuna güvenlerinin sonsuz olduğunu belirten Kurtoğlu, “Bu koşullarda elbette millî gücümüze, Ordumuza, Deniz Kuvvetlerimize güveniyoruz. Öz gücümüzün kararlılığı belirleyicidir. Deniz Kuvvetlerimizin Kıbrıs’ta bir deniz üssü kurmak için yürüttüğü çalışmalar, bu açıdan çok önemlidir. Vatan Partisi olarak bu kararın ve çabanın ön cephesindeyiz” şeklinde konuştu.

“İTTİFAK BİRİKİMİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK DURUMUNDAYIZ “

Karşılaşılabilecek küresel bir tehlikeden ancak ittifak yoluyla korunulabileceğinin altını çizen Kurtoğlu açıklamasının devamında şunlara değindi: “Bununla birlikte tehdidin küresel olması nedeniyle, tehdidi yine Türkiye’nin Batı Asya ve Avrasya’daki ittifak birikimiyle göğüsleyebiliriz. Batı Asya’da Astana sürecinde oluşan ve gittikçe olgunlaşan Türkiye-Rusya-İran işbirliği Doğu Akdeniz ve Ege için de geçerlidir. Çin Halk Cumhuriyeti ve diğer Asya ülkeleri de, Doğu Akdeniz’in ABD denetimine geçmesini kendileri için ciddi tehdit olarak görüyorlar. Çünkü Doğu Akdeniz ve Kıbrıs, petrol kaynakları olan İran-Arap Körfezi’ni baskı altına alan stratejik değere sahiptir. Türkiye’nin Suriye ile işbirliği, ittifak birikimimizi değerlendirmek açısından hayati önemdedir. Suriye, Doğu Akdeniz’de en geniş kıyısı olan ülkeler arasındadır ve bizim gibi ABD-İsrail’e karşı savaşmaktadır. Öte yandan ittifak yapacağımız ülkeler de, Suriye ile işbirliğimize bakmaktadırlar. AK Parti Hükümeti, Suriye ile işbirliğini geciktirerek, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki güvenliğini zaafa uğratmaktadır. Bu politika, hata olmanın ötesinde aymazlık boyutlarına varmış bulunuyor. Vatan Partisi olarak,  Suriye ile her alanda işbirliğini acil önemde buluyoruz. CHP yönetimi, Doğu Akdeniz’deki saflaşmada düşman cepheye düşmüştür. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, günler önce CHP adına yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz ve Ege’den ülkemize yönelik tehdidin adını bile anmıyor. Dahası bu tehdide teslim olmayı öneriyor. Emperyalist Atlantik ittifakının, ABD-İsrail cephesinin bölgede Türkiye’ye karşı kullandığı ve kışkırttığı Yunanistan, GKRY ve Mısır ile aynı safta yer almayı önermiştir. Kıbrıs ve Doğu Akdeniz sorununun temelini “Türkiye’nin İsrail ve Mısır ile bozulan ilişkileri” ne bağlayan Çeviköz aslında konuşmasında Türkiye’nin Atlantik’ten kopup Avrasya ile birleşmesini hedef almıştır. Kıbrıs sorununu çözmek için, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yalnızlığını azaltacak şekilde ittifaklar kurması gerekir” diyen Çeviköz, Batı Asya ülkelerinin, Avrasya’nın ve Türkiye’nin en büyük düşmanı olan ABD-İsrail ile ilişkileri düzeltmeyi önermiş ve Türkiye’yi açık açık emperyalist Atlantik cephesinde konumlanmaya çağırmıştır. CHP aymazlık içindedir. Türkiye Kıbrıs’ta yalnız değildir. Yalnız olan Atlantik cephesidir. Türk Ordusu, Fırat’ın Doğusuna harekâta başladı. Mehmetçiğimizin bahtı açık olsun, kılıcı keskin olsun. Türk milletinin ve Vatan Partisi’nin yüreği, Ordumuzla ve Donanmamızla birlikte çarpmaktadır.”

 

               

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 11:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83