SEFA ÇORBACI NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Sefa Çorbacı, 4 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek CHP İlçe Kongresi için adaylığını açıkladı.

SEFA ÇORBACI NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

 Sefa Çorbacı, ziyaretçileri İlçe Teşkilat Binası'nın kapısında kız kardeşi ile karşıladı. 

banner111
Çok sayıda partilinin katıldığı programa delege seçimlerinde listesi açık ara farkla galip gelen kongrede en güçlü adaylardan Ali Takavüt de izledi. Açılış konuşması yaparak salondaki partileri selamlayan İlçe Başkanı Yeşildal, “İçimizden birisi, yıllardır bizimle birlikte olan, genç, dinamik, eski gençlik kolları başkanlığımızı yapmış Sayın Sefa Çorbacı’yı cesaretinden dolayı kutluyorum” dedi. Konuşmasını kendisini tanıtıp, partideki üstlendiği görev ve çalışmaları anlatarak başlayan Çorbacı, geçmişten örnekten vererek “Başarıyı yakalamak istiyorsak partimizin kadrolarını gençleştirmek zorundayız. Verin desteğinizi, açın gençlerin önünü” dedi. 

Çorbacı’nın konuşması sık sık partili gençler tarafından ‘Gençliğin adayı Sefa Çorbacı!’ ve ‘Gençliğe yer verin, iktidara gelelim’ sloganları ile kesildi. 

GENCİM, GÜÇLÜYÜM, ATATÜRKÇÜYÜM

Çorbacı, konuşmasında şu ifadelerde bulundu: 

1983 yılında Alanya’da doğdum. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Alanya’da tamamladım. İşletme Fakültesi’ni bitirdim. Hepinizin bildiği gibi partimizin emektarlarından rahmetli Kerim Çorbacı’nın oğluyum, bir tane de kız kardeşim var. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, dil, din ırk, mezhep, cinsiyet ve renk ayrımı asla yapmayız. Alanya’da yaşayan herkesi Alanyalı olarak kabul ederiz. Siyasi hayatıma Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başladım. Sırasıyla Alanya İlçe Gençlik Kolları Başkanlıği, iki defa ilçe yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bir dönem de parti yöneticilerin isteği ile belediye meclis üyesi adayı oldum. Defalarca kongre ve il delegeliği görevlerini ifa ettim. 32 yaşındayım, gencim, güçlüyüm, Atatürkçüyüm. 

EMANETİ SAHİPLERİNE TESLİM EDİN!

Niçin aday oldum? Türkiye nüfusunun olduğu gibi Alanyamızın da nüfusunun büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Önseçimde sandığa gelen üyelerimizin gördüm ki büyük bir çoğunluğu 50 yaşın üstündeki insanlardan oluşuyor. Elbette ki onlar bizim canlarımız, büyüklerimiz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarıyı yakaladığı yıllardaki kadrolara bir bakalım. 1977 yılında Antalya İl Başkanımız, bir önceki dönem Milletvekilimiz Sayın Gürkut Acar, 28 yaşındaydı. Ordu İl Başkanımız Ertuğrul Günay, 26 yaşındaydı. Dürüstlük timsali, eşsiz insan Bülent Ecevit 42 yaşında Başbakan oldu. Bir önceki genel başkanımız Sayın Deniz Baykal, 30 yaşında milletvekili, 33 yaşında Türkiye’nin en önemli bakanlıklarından birisi olan Maliye Bakanlığı görevini üstlendi. Başarıyı yakalamak istiyorsak partimizin kadrolarını gençleştirmek zorundayız. Verin desteğinizi, açın gençlerin önünü. Genç insanlar dürüsttük, idealisttir, çalışkandır, dinamiktir, güçlüdür. Mustafa Kemal, Cumhuriyetimizi gençlere emanet etti. Emaneti sahiplerine teslim edin. 

TARAF VE SEBEP OLAN KUTUPLAŞMAYI ÇÖZEMEZ

Son zamanlarda partimizde bir ayrışma ve kutuplaşma olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle son delege seçimlerinde ‘Yok, onun adamı, bunun adamı’ gibi ayrışmalar olduğu, seçilen delegelerin ‘Onun delegesi, bunun delegesi’ denilerek partimiz adeta birkaç parçaya bölünmüş. Neredeyse artık birbirimize selam vermez durama gelmek üzereyiz. Ben kimsenin adamı değilim. Beni delege bile yazmadılar. Bu ayrışma ve kutuplaşmayı taraf olan ve sebep olan kişiler çözemez. Benim için taraf yoktur. Onun adamı, bunu adamı değilim. Ben sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferiyim. Seçilince ilk işim herkesi kucaklayıp elini gerekirse ayaklarını öperek tüm partililerimizi birleştireceğim. Herkesin ayağına gideceğim. Bütün dargınlıkları, kırgınlıkları ortadan kaldırarak Cumhuriyet Halk Partisi Alanya Örgütü’nü, gençleri, kadınları ve emekçileri ile birlikte birleştireceğim. En büyük amacım ve aday olma sebeplerimden birisi de budur. 

ALANYA BELEDİYESİ’NE CHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ

Tüm partililerimizin beni ve ailemi çok iyi tanırlar. Son 10 yıldaki ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri ile gece gündüz birlikte çalıştık. Gel dediler, geldim. Partimizin emektar minibüsünü belki de en çok kullananlardan birisiyim. Ağaca çık dediler, çıktım. Direğe çık dediler, çıktım. Salonları süsle dediler, süsledim. Dağlara, taşlara afiş asıp broşür dağıttım. Alanya’nın yayla ve köylerinde bir taşın üstünde Cumhuriyet Halk Partisi yazıyorsa bilin ki mutlaka bir tanesini ben yazmışımdır. Dağda, köyde, yaylada, en ücra yerlerde anons yapılmışsa belki de en fazla ben yapmışımdır. Bütün seçimlerde gece gündüz 7/24 çalıştım. Çalışmadı diyen varsa çıkıp söylesin. 

Şunu iyi biliniz ki partimizi Alanya’da birinci parti yapmak, Alanya Belediyesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikmek için birçok proje hazırlıyoruz. Süreç içinde, kongrede detaylarını açıklayacağım. Ne yoksulluk, ne baskı, ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen. İnsanların insanı, yabancıların ülkemizin sömürmediği, özgürlük ve barışın egemen olduğu bir Türkiye yaratmak için yola çıkıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.”

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 16:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83