Toklu'nun istifasına MHP yorumu

Partisine mensup Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in yönettiği Alanya'da AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun belediye başkan aday adaylığı için istifa etmesinin hatırlatılması üzerine MHP Milletvekili Hilmi Durgun, "Cumhur İttifakında olanlar dahil her siyasi partinin başarı iddiası vardır. Partili iki ilçemizde Ak Parti ilçe başkanlarının istifası kendilerini ilgilendirir. Şu bilinmeli ki hangi belediye hangi partide kalacak henüz net değil" dedi.

Toklu'nun istifasına MHP yorumu

Toplantıya MHP İl Başkanı Onur Temel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, MKYK Üyesi Mustafa Aksoy ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ederek sözlerine başladı. Temel, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaş’ımızın bütün kahraman gazilerini, muhterem şehitlerimizi, cesaret ve fedakârlık abidesi ceddimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum” dedi.
“DİYAR DİYAR ANADOLU”
Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kısa bir değerlendirmesini yapan Temel, “Son genel seçimler göstermiştir ki açık bir beka sorunu olarak ortaya çıkan yapılara karşı oluşan toplumsal refleks dikkatle incelenmeden Türkiye ve Dünya’da siyaseti doğru okumak ve tahlil etmek mümkün değildir. Türk Milliyetçi Hareketi bu noktada hiçbir zaman hayalperest olmamış, milli iradenin dilini doğru kavramış, milletin vermek istediği mesajı almış ve doğru tahlil etmiştir. Bilinmelidir ki Cumhuriyet’ in kuruluşundan itibaren Türkiye coğrafyasında ve gündeminde siyasetin bu anılan toplumsal reflekslere dayanması bir tesadüf değil; bulunulan coğrafya ve tarihsel süreçlerin bir sonucudur. Türkiye’yi ve kuruluş felsefesini doğru okumak becerisi maalesef 3. yol siyasette veya içinde MHP olmayan eksensiz oluşumlarda bulunmamaktadır. Bu anlamda liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve talimatları, siyaseten istikametin varacağı noktayı anlamak açısından herkes için bir mesaj niteliği taşımaktadır. Önümüzde yolunu açtığımız Türkiye Yüzyılı ve Türk Dünyası Çağı’nı anlamak da ancak bu vesileyle mümkün olacaktır. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi; Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, Lozan Barış Antlaşması’nın 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla ‘2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu’ temasıyla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hazırlık sürecini başlatmış ve buna paralel olarak kongre sürecini de başlatmak suretiyle teşkilatlarını yeni bir ivmeyle harekete geçirmiştir” diye konuştu.
BÜYÜK KURULTAYA DOĞRU
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulunca, yeni ilçe ve il kongrelerinin 9 Ağustos 2023 tarihinde başlatılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Temel, “Süreç anılan tarihte başlamıştır. Partimiz Antalya İl Teşkilatının 1 Eylül 2023 Cuma günü Aksu ilçesiyle başlatılacak ilçe kongreleri sürecimiz 9 Eylül 2023 Gazipaşa ilçemizle son bulacak ve devamında süreç şekillenecektir. Kongre takvimimiz ayrı ayrı broşürler halinde huzurunuzda dağıtılmıştır. Bu arada partimizin 14. Olağan Büyük Kurultayının gerçekleştirileceği tarih de kongre sürecinin tamamlanmasının ardından Genel Merkezimiz tarafından ilan edilecektir. Teşkilatlarımız; kongreler sürecinin, partimizin genel temayüllerine uygun şekilde, sükûnet içinde, kucaklayıcı ve dayanışma havasında geçmesi için ellerinden geleni yapacaklardır. Kongreler süreci dolayısıyla MHP’nin Türk siyasi hayatında bugün oynadığı etkin, sorumlu ve yapıcı rolden rahatsız olan çevrelerle muarızlarımız ve siyasi rakiplerimizden gelebilecek tahriklere kapılınmaması, kongreler sırasında da hiçbir taşkınlığa meydan ve izin verilmemesi önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

“BİZLER İÇİN TOY VE ŞENLİK”

banner111

‘Kongrelerimiz bizler için bir toy ve şenliktir’ diyen Başkan Temel, “Bu anlamda partililerimiz ve delegelerin de katılımıyla; birlik ve bütünlük atmosferi içinde gerçekleştirilecek ve basına açık yapılacaktır. Partimiz her zaman ve bilhassa kongreler sürecinde takındığı ‘tek ses, tek yürek’ tavrıyla büyük kurultayımıza yürüyecektir. Süreçte bilhassa Genel Merkezimizin belirlediği sürece uyulacak şekilde gerekli tedbirler alınmıştır. Son söz olarak belirtmek isterim ki; Milliyetçi Hareket Partisi yarım asrı aşan siyasi mücadelesinde bütün varlığını millî bilinçlenme anlayışına, Türkiye’nin güçlenmesine dayandıran bir oluşumdur. Bu anlamda sadece bir parti değil; dinamik bir fikri yapı, tarihsel bir misyon ve iftihar ettiği bir geçmişe de sahiptir. Milliyetçi Hareket Partisi’ni siyasette kalıcı ve tesirli kılan tepeden tırnağa tüm teşkilatlarımızın Genel Merkezimizle kurduğu bu sağlam nizamdır. Bu nizam Milliyetçi Hareket Partisi’nin ayrılmaz bir parçası, onuru ve yüksek şahsiyetidir” dedi.

“BİZ YERELE ÇALIŞIYORUZ”
Milletvekili Abdurrahman Başkan da yaklaşan yerel seçimlerle ilgili konuşarak, “Türkiye genelindeki MHP kongre süreci 9 Ağustos’ta başladı. 9 bizim için uğurlu bir rakamdır. Antalya’da ise 1 Eylül’de başlıyoruz, 9 gün sürecek. 9 Eylül aynı zamanda İzmir’imizin de kurtuluş gününe denk geliyor. Bizler hiçbir tarihi tesadüf eseri seçmeyiz” dedi. ‘Yerel seçimlerin Antalya’mız için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz’ diyen Başkan, “Yerel seçimlerin nabzı yerelde atar, basının etkisi çok daha fazladır. Antalya’mız için yerel seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. 19 ilçede kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Cumhur İttifakımız devam ediyor. Yerelde de devam etmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama olmadığı sürece biz bunun devam ettiğini düşünürüz. İttifakların kimin nerede olacağını bilemiyoruz. Genel seçimlerde matematik alt alta topladığınız rakamlarla siyasetin yapılmadığını gördük. Siyasetin güç ve istikrar üzerine kurulu olduğunu gördük. İnsanlar ölçe ölçe oy veriyor. Seçim sonuçları bir mesajdır. Biz de çalışıyoruz. Ve yerele çalışıyoruz. Biz oturduğumuz yerde oy alan bir parti asla değiliz. Biz her zaman sahadayız ve sahada da olmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin ‘kök’ü de ‘gök’ü de biziz. MHP’nin Antalya’da çok daha farklı olacağını iyi biliyoruz. Sonuna kadar çalışacağız. Şu anda da herhangi bir şey yok ama ittifakların kimin, nerede olacağını bilemiyoruz. Bu genel seçimlerde gördük ki matematik alt alta topladığınız rakamlarla siyasetin yapılmadığını anladık. Alt alta toplayıp ‘işte yüzde 60 oluyoruz’ denilen, baktığınızda bunun yüzde 60 olmadığını, 50’nin altında olduğunu da gördük” diye konuştu.
Basın mensupların sorularını da yanıtlayan Başkan, bir gazetecinin ‘Büyükşehirlerde MHP eksenine baktığımızda Adana, Mersin, Antalya’da belediye başkanlıkları MHP’ye bırakılabilir. Kulislerde konuşuluyor ne dileceksiniz ?’ sorusuna, “Şu ana kadar böyle bir şey yok. Kulislerde dolaşılıyor ancak resmi anlamda bir karar yok” cevabını verdi.
“İSTİFALARI KENDİLERİNİ BAĞLAR”
Partisine mensup Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in yönettiği iki ilçede AK Partili ilçe başkanlarının belediye başkan aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiğinin hatırlatılması üzerine konuşan MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, “Cumhur İttifakında olanlar dahil her siyasi partinin başarı iddiası vardır. Partili iki ilçemizde Ak Parti ilçe başkanlarının istifası kendilerini ilgilendirir. Şu bilinmeli ki hangi belediye hangi partide kalacak henüz net değil” dedi.

MHP’DE İLÇE KONGRE TAKVİMİ ŞÖYLE

1 Eylül’de Aksu, Döşemealtı.

2 Eylül’de Muratpaşa, Konyaaltı.

3 Eylül’de Kepez, Kemer.

4 Eylül’de Kaş, Demre.

5 Eylül’de Kumluca, Finike.

6 Eylül’de Akseki, İbradı ve Gündoğmuş.

7 Eylül’de Korkuteli ve Elmalı.

8 Eylül’de Manavgat ve Serik.

9 Eylül’de Alanya ve Gazipaşa.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83