Akdağ’da keşif gezisi yapılacak

Kış sporlarına uygun yapısıyla bilinen Akdağ’a bir spor turizmi kazandırmak isteyen Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü çabalarının meyvesini almaya başladı.

Akdağ’da keşif gezisi yapılacak

Kış turizmi ve kış sporları bakımından oldukça uygun olan ‘Akdağ Yöresi’, kıyıya 31 km uzaklıkta ve yaklaşık 1600-2400 metre yükseklik kuşağında yer almaktadır. Bundan dolayı Alanya Akdağ’a bir kayak tesisi kazandırmak için çabalayan Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü çalışmalarının meyvesini almaya başladı. Akdağ’ı, hem kıyı hem de kış turizminin birlikte yapılabilmesini sağlayan, dünyadaki tek destinasyon olarak tanımlayan Kulüp Başkanı Handan Aydemir:

banner111

“Akdağ’ın, Alanya ve çevresinde ulusal ve uluslararası düzeyde çekicilik kazanmasını, bu yörede turizm mevsiminin uzatılmasını ve turizm çeşitliliğinin artırılmasını mümkün kılacak bu doğal kaynağı etkin kullanmak için Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Prof Dr Fatih Kılınç ile işbirliği içerisinde bir çalıştay kararı aldı” dedi.

KEŞİF GEZİSİ 14 MART’TA

Kulüp Başkanı Handan Aydemir ve İcraat Komisyonu Başkanı Sevil Kurt, çalıştayın tüm ana başlıklarını ve kadrosunu belirlemek üzere Akdeniz Üniversitesinde toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonucunda Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Öğretim görevlisi Yardımcı Doçent Güney Çetinkaya Çalıştay Başkanı olarak seçilip, ana başlıklar belirlendi. Çalıştay kadrosu, yöre halkının bilgilerine başvurup, Alanyada’ki ilgililerin görüşlerini aldıktan sonra fizibilite raporlarını çıkarmak üzere 14 Mart’ta Akdağ’a bir keşif gezisi yapmaya karar verdi. Keşif gezisi sonrası Alanya’da ki uzman görüşlerinin alınacağı akademik toplantı, çalıştayın ilk basamağı olacak ve Başkan Handan Aydemir organizasyonunda,  ALTİD Başkanı Burhan Sili ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 09:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83