Alanyalı kadınlar meydanı coşturdu

Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Alanya’da da coşkuyla kutlandı.

Alanyalı kadınlar meydanı coşturdu

Alanya Kent Konseyinin düzenlediği, Alanya Belediyesinin desteklediği 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü programı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile eşi Yıldız Yücel , Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, siyasi parti ilçe yöneticileri, dernek ve oda başkanları ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Düzenlenen etkinliğe Alanya’da bulunan yabancı dernek başkanları, üyeleri ve Alanya’da yaşayan yabancı vatandaşlar da katıldı.

Çelenk sunumu ile başlayan, saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam eden programda konuşan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan,” Din, dil, ırk ve siyasi düşünce ne olursa olsun fark etmez kadın sorunları aynıdır. Ne mutlu bize ki bu gün burada bir çok ülke kadınlarının da katılımı ile tüm dünyada ses getirecek, tüm dünyaya örnek olacak bir birliktelik sergiliyoruz. Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımız ne yazık ki hala aynı oranda eğitim, istihdam olanaklarına sahip olmamakta; yönetim mekanizmalarında, siyasal yaşamda ve karar alma organlarında temsil edilmemektedirler.


banner111

“Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu Kadını kadar emek verdim," diyemez! diyen ve her fırsatta Türk kadınını överek yücelten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir çok Avrupa ülkesinden çok önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ve verdiği haklara biz kadınlar olarak sonuna kadar sahip çıkmalıyız ki daha güzel refah günlere çıkalım” dedi.

Ardından konuşmasını gerçekleştiren Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümran Aykut, “Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır.” Diyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığa, eşitsizliğe karşı çıkarken, kadınları ezilmiş olan toplumların demokratikleşemeyeceğini, ilerleyemeyeceğini açıkça belirtmiştir. Özellikle kadınların haklarının bilincinde olmaları ve haklarına sahip çıkmalarını temenni ediyor, toplumun tüm kesimlerinin kadın hakları konusunda duyarlı olması, her türlü kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar, şiddete karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz. Kadın hakları mücadelesinde yaşamını kaybetmiş, bütün dünya kadınlarını saygıyla anıyor, Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği haklı mücadelenin simgesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde mücadele eden kadınları saygıyla selamlıyoruz” dedi.


‘KADINLARIN YÜKSELMESİ ERKEĞİ AŞAĞI ÇEKMEZ’

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ‘kadının yükselmesi, erkeği aşağı çekmez’ sloganıyla programın programın dövizlerle mesaj verme kısmını başlattı. Ardından ise kurum, dernek , oda başkan ve kadın temsilciler dövizler ile mesajlarını verdiler. Aralarında yabancı dillerde bulunan dövizler dikkat çekti. Kadınlar Anıt önüne koyulan dilek ağacına, istek ve dileklerini astılar. Sonrasında şiddete karşı bir fırçada sen at etkinliği kapsamında, büyük tuvallere şiddete karşı dikkat çekmek için fırça attılar ve ortaya değişik görüntüler çıkardılar.

Programın sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel meydanda bulunan kadınlara karanfil dağıttı. Daha sonra ise Başkan Yücel, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve Alanyalı kadınlar hep birlikte yürüyerek Alanya Kültür Merkezi’ndeki 8 Mart Kadınlar Sergisi’ne geçti.

 


Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 11:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83