Alanya Belediyespor'dan muhteşem dönüş

Alanya Belediyespor'dan muhteşem dönüş

Alanya Belediyespor Kadın basketbol takımı, 2-1 geriye düştüğü TKBL Final Serisinin dördüncü maçını 56-53 kazanarak şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Finallerde beşinci ve son maç 22 Mayıs Pazartesi günü Kocaeli'de oynanacak. 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) Alanya Belediyespor ile İzmit Belediyespor arasında ki Final Serisinin 4'ncü maçı 75. Yıl Spor Salonu'nda oynandı. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada oyuna hırslı başlayan Alanya Belediyespor, ilk çeyreği bir sayı farkla 13-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte hem oyun hemde şut isabetinde üstünlüğü ele alan konuk ekip İzmit Belediyespor öne geçmeyi başardı ve devreye 30-32 önde girdi. 

Alanyalı sporseverlerin devreye girdiği ve seyirci desteğini hissedildiği üçüncü çeyrekte Alanya Belediyespor, hem oyunda hemde skorda üstünlüğü yeniden ele geçirdi ve son çeyreğe 46-44 önde girmeyi başardı. Hakemlerin vasat bir yönetim sergilediği son çeyrek oldukça çekişmeli geçti. Mücadelede son 60 saniyeye 52-52 eşitlikle girildi. Serbest atışlarında yapıldığı son saniyelerde başarılı savunma yapan ve sayıları bulan kırmızı beyazlı ekip maçı 55-53 kazandı. Bu galibiyetle final serisi skor 2-2 eşitlikle tamamlandı. 

Playoff Finali 22 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00'de İzmit temsilcisinin sahasında Kocaeli Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak.

banner111

Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken pes etmeyen ve son saniyeye kadar mücadelede eden oyuncuları kutladı. Erken, "Rakibimiz finallerin favorisiydi ve son maçında favorisi olarak gösteriliyor ancak henüz hiç birşey bitmiş değil. Oyuncularımıza güveniyorum. Son maç rakibimizin sahasında oynanacak. Kendi saha ve seyircisi önünde stres yaşayabilirler. Biz daha rahat bir oyun ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Umarım Alanya Belediyespor olarak Voleybol'da Efeler Ligi'nden sonra Kadın basketbolunda da Süper Lig'e yükselir ve Alanya'ya çifte şampiyonluk getiririz"  diye konuştu.  
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83