Alanya'da dev turnuva sona erdi!

2. Karabağ Savaşı'nda kazanılan zafere armağan edilen "Karabağ Zafer Kupası", Alanya Milli Egemenlik Plajı'nda dün ve bugün gerçekleşti.

Alanya'da dev turnuva sona erdi!

Türkiye'de sporun başkenti olan Alanya, hafta sonunda dev bir organizasyona daha imza attı. 2. Karabağ Savaşı'nda kazanılan zafere armağan edilen " Karabağ Zafer Kupası", Alanya Milli Egemenlik Plajı'nda uluslararası olarak düzenlenen Footvolley Turnuvası; Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği, Azerbaycan FutNet Federasyonu, Dünya Footvolley Federasyonu ve Azerbaycan Diaspordan Sorumlu Devlet Komitesi'nin desteği ve Alanya'nın ev sahipliğiyle gerçekleştirildi. Turnuvada Azerbaycan, Türkiye, Brezilya, Almanya, Ukranya, Avusturya, Rusya, İsrail, Fransa ve Hollanda footvolleycileri şampiyonluk için yarıştı.

banner111

SON MAÇLAR NEFESLERİ KESTİ

Avrupa ve Balkanlar kara kışa teslim olmuşken, Alanya'da hafta sonu 30 dereceye ulaşan sıcaklık yaz günlerini aratmadı. Milli Egemenlik Plajı'nda yapılan turnuvayı izleyenler, zaman zaman denize de girerek Kasım ayında yazı yaşayarak Alanya'ya bir kez daha hayran oldular. Turnuvanın finalinde İsrail ve İspanya karşılaştı. Rakibini 2-1 yenen İsrail, Karabağ Zafer Kupası'nın sahibi olurken, büyük ödülü de kazanan takım oldu. Üçüncülük dördüncülük maçı ise Ukrayna ve Brezilya arasında oynandı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Ukrayna, turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

ÖDÜLLERİ TÖRENLE VERİLDİ

Uluslararası turnuvada dereceye giren takımlara ödüllerini Azerbeycan Footvolley Federasyonu Başkanı Uysal Halilov, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği Başkanı Lale Hasanova, Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Diaspora Bakanlığı Temsilcisi Fuat İsmailoğlu ve Uluslararası bir organizasyonu Alanya'ya kazandıran Türkiye Plaj Futbolu Milli Takımı eski antrenörü Adil Müftüoğlu verdi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83