Alanya'daki o dernek, kulüp oldu

Alanya Satranç Derneği yeni yapılanmaya gitti ve Alanya Satranç Derneği Bilim Satranç Kulübü oldu.

Alanya'daki o dernek, kulüp oldu

2016 yılında kurulan Alanya Satranç Derneği kısa sürede büyük başarı elde ederek, Türkiye çapında dereceli sporcular yetiştirdi. Bu yükseliş sonrası dernek isim değişkiliği de yaparak kulüp oldu. Kulüp Başkanı Davut Üneşi konuyla ilgili bir açıklama yaptı:

banner111
"Alanya Satranç Derneği 2016 yılının Nisan ayında satranç gönüllüsü 7 arkadaşın bir araya gelmesiyle kuruldu. Kısa sürede dernekleşme prosedürünü tamamlayan bu girişim eğitim faliyetlerine başladı.

Yaklaşık 2 yıldır dernek başkanlığı ve eğitmenlik görevlerini yürütüyorum. Milli Eğitim Bakanlığında da çalışan bir öğretmen olarak eğitimin en önemli ayağının öğretmen olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda kalitesi yüksek eğitmenlerle çalışmayı prensip edindim. Ayrıca kendimde Alanya'da pedagojik formasyonu olan 2. kademe antrenör ünvanına sahip tek eğitmenim. Satranç camiasında satranç bilmek ve öğretmek farklı şeylerdir denir. Ben bunu şöyle düzeltiyorum. İyi bir satranç oyuncusu iyi bir eğitmen olmayabilir. Ama satranç bilmeyen biri, satranç oynayamayan bir öğretmen neyi öğretecek. Bilmediğimiz bir şeyi öğretemeyiz.

Dernek tüzüğünde belirttiğimiz gibi Alanya’da satranç sporunu yaygınlaştırmayı, çocuklarımıza bilimsel, pedagojiye uygun, kaliteli bir eğitim ortamı sunmayı ve Alanya ile sınırlı kalmayıp önce Antalya sonrada Türkiye çapında yapılan turnuvalara öğrencilerimizi hazırlamak, onların bu turnuvalara katılımını sağlamak ve bu turnuvalarda başarılı olmayı kendimize hedef olarak seçtik. Gururla belirtmeliyim ki bu iki yılda Alanyanın dışında: Manavgat, Serik, Gazipaşa gibi ilçelerde ve Antalya merkezde başta il birinciliği olmak üzere pek çok turnuvaya katıldık ve Antalyada birincilik gibi pek çok başarılara öğrencilerimiz imza attılar. Bildiğiniz gibi Türkiye Satranç Şampiyonası her yıl antalyada yapılmakta Edirne'den Ardahan'a, Sinop'tan Hatay'a kadar her taraftan öğrenciler bu turnuvaya katılırken Alanyadan bu turnuvaya bireysel katılımın olup olmadığını bilmiyorum ama kurumsal bir katılım gerçekleşmiyordu. Geçen yıl 12 bu yılda 10 öğrencimizle Türkiye Satranç Şampiyonasına katıldık ve daha ikinci yılımızda 2 bin 810 sporcunun yarıştığı bu yılki şampiyonada 7 Yaş kızlar kategorisinde Türkiye 6.lığı derecesi ile madalya kazanan ve milli takıma girmeyi başaran Ayşe Naz Koç adlı öğrencimiz oldu.

Çıktığımız bu yolculukta kulüp oluşturma prosedürümüzü tamamlayıp Türkiye Satranç Liginde takımımızı oluşturmak ve başarı elde etmek bir başka hedefimizdi. Bugüne kadar derneğimiz Alanya Satranç Derneği olarak tanınıyorken bundan sonra Alanya Satranç Derneği Bilim Satranç Kulübü olarak mavi renk tişörtleriyle, bilim ve satrancı bir araya getiren logosuyla Alanya da bilimsel, pedegojiye uygun ve kaliteli satranç eğitiminin adresi olacaktır."

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 09:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83