Alanyaspor'dan Konyaspor'a ezici üstünlük: 5-1

Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'in 27. haftasında sahasında ağırladığı İttifak Holding Konyaspor'u 5-1 mağlup etti. Turuncu yeşillilere farklı galibiyeti getiren golleri, Konyasporlu Adil kendi kalesine, Umut Güneş, penaltıdan Famara Diedhou, Novais ve Oğuz Aydın kaydetti. Konuk ekibin tek sayısını ise Abdulkerim Bardakçı attı.

Alanyaspor'dan Konyaspor'a ezici üstünlük: 5-1

Aytemiz Alanyaspor, ligin 27. hafta mücadelesinde sahasında İttifak Holding Konyaspor'u misafir etti. Yaklaşık 3 bin sporsever önünde oynanan mücadeleye iki takımda oldukça istekli ve hırslı bir oyunla başladı. İlk dakikalarda sıkça Alanyaspor kalesine gelen konuk ekip Konyaspor, 11. dakikada Bytyqi'nin asistinde Abdulkerim Bardakçı ile skor eşitliğini bozdu. Geriye düşen Alanyaspor, 26. dakikada Candeias'ın şutuyla eşitlik golünü buldu. Candeias'ın sert şutunda meşin yuvarlak, Adil'in ters vuruşuyla kendi ağlarına gitti ve maça 1-1 'lik denge geldi. İki takımında kıran kırana bir mücadele gösterdiği maçta, 33. dakikada bu kez Canideas'ın asistiyle Umut Güneş sahneye çıktı ve Alanayspor'u 2-1 üstünlüğe taşıyan gole adını yazdırdı. Alanyaspor savunmada sıkıntılı anlar yaşasa da hücumda oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. Turuncu yeşillilerde Famara Diedhou,  38. dakikada kazanılan penaltıyı golle sonuçlandırınca fark 2'ye yükseldi. İlk yarıda dakikalar 42'yi gösterirken bu kez Novais, Candeias'ın uzun pasında kaleciyi ilerde görüp aşırtma vuruşla takımının 4. golünü kaydetti. mücadelenin ilk 45 dakikasını Alanyaspor, 4-1 önde tamamladı. 

banner111

Mücadelenin ikinci yarısına konuk ekip Konyaspor, iki oyuncu değişikliği ile Alanyaspor ise maça çıktığı kadro ile başladı. Üç farklı geride olan Konyaspor, peş peşe ataklarla gol ararken Alanyaspor'da hızlı hücumlarla farkı arttırmak istedi. Yeşil beyazlılar  50. dakikada Ahmed Hassan ile golü atarken hakem bu golü VAR incelemesi sonucu iptal etti. Alanyaspor, oyuna sonradan giren Wilson ile farkı arttıracak iki net pozisyonu peş peşe harcarken bu oyuncu 82. dakikada sakatlanarak yerini Oğuz Aydın'a bıraktı. Oğuz oyuna girdikten dört dakika sonra, rakip savunmayı çalımlayarak dar açıdan golünü attı ve farkı 'e çıkardı. Karşılaşmada başka gol olmazken Alanyaspor, mücadeleden 5-1 galip ayrıldı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
7. dakikada Zymer Bytyqi’nin ceza sahası içerisinden sert vuruşunda top yandan dışarı gitti.
11. dakikada ceza sahasına yapılan ortada topla buluşan Abdulkerim kafayla topu ağlara gönderdi. 0-1
25. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Candeias'in sert şutu ağlara gitti. 1-1
33. dakikada Alanyaspor serbest vuruş kazandı. kaleyi karşıdan gören bir noktadan Umut Güneş'in vuruşunda top köşeden filelerle buluştu. 2-1
35. dakikada ceza sahası içinde Skubic topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi.
38. dakikada beyaz noktanın başına geçen Diedhiou topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 3-1
43. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun topla buluşan Novais'in aşırtma vuruşu filelere gitti. 4-1

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
50. dakikada Guilherme’nin ortasında Ahmed Hassan'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
55. dakikada Abdulkerim’in sert vuruşunda top yandan dışarı çıktı.
63. dakikada Abdulkerim’in vuruşunda top kalecide kaldı.
64. dakikada yedek kulübesinde oturan Eray Birniçan kırmızı kart gördü.
81. dakikada Eduardo’nun vuruşunda top kalecide kaldı. Sakatlanan Eduardo sedye iler dışarı alındı.
85. dakikada Efkan’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Sehic'te kaldı.
87. dakikada Oğuz Aydın’ın ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 5-1

Stat: Bahçesehir Okulları
Hakemler: Volkan Bayarslan xx, Serkan Ok xx, Özgür Ertem xx
Alanyaspor: Marafona xx, Juanfran xx, Fatih xxx, Furkan xx, Tayfur xx, Novais xx (Leroy dk. 74 x), Umut xx, Efecan xx, Emre Akbaba xx (Efkan dk. 62 x), Candeias xx (Cristian dk. 74 x), Diedhiou xx (Eduardo dk. 62 ? (Oğuz Aydın dk. 82 xx))
Yedekler: Serkan Kırıntılı, Nemanja Milunovic, Ahmet Gülay, Miha Mevlja, Chidozie Awaziem, Costa
Teknik Direktör: Francesco Farioli
Konyaspor: Sehic x, Skubic x, Adil x (Musa dk. 73 x), Abdülkerim x, Guilherme xx, Soner x (Oğulcan dk. 73 ?), Rahmanovic x (Michalak dk. 62 x), Amilton x, Mpoku x, Bytyqi x, Ahmed Hassan x
Yedekler: Alberk Koç, Uğurcan Yazgılı, Barış Yardımcı, Endri Cekici, Cikalleshi
Teknik Direktör: İlhan Palut
Goller: Abdulkerim Bardakçı (dk. 11) (Konyaspor) Candeias (dk. 26), Umut Güneş (dk.33), Diedhiou (dk. 38 pen.), Novais (dk. 42), Oğuz Aydın (dk. 87) (Aytemiz Alanyaspor)
Kırmızı kart: Eray Birnican (dk. 66) (Yedek kulübesinde) (Konyaspor)
Sarı kartlar: Novais (Aytemiz Alanyaspor), Skubic, Abdulkerim Bardakçı, Adil Demirbağ (Konyaspor)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83