Alanyaspor İstanbul'da 3 puan arayacak

Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor son şampiyon Beşiktaş'a konuk oluyor.

Alanyaspor İstanbul'da 3 puan arayacak
Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta mücadelesinde temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor ligin son iki yılını şampiyon tamamlayan Beşiktaş'a konuk oluyor. 31 Mart Cumartesi (yarın) saat 19.00'da başlayacak olan zorlu maç Vodofone Park'ta oynanacak ve BeIN SPORTS 1'den naklen ekranlara gelecek. 

MAÇIN HAKEMİ ŞİMŞEK

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 27. haftanın hakemlerini geçtiğimiz günlerde açıkladı. Yapılan açıklamaya göre kritik maçı Trabzon bölgesi hakemlerinden Barış Şimşek yönetecek. Şimşek'in yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Mehmet Metin yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Bahattin Şimşek olacak.

RAKAMLARLA ZORLU MAÇ

-Beşiktaş ile Alanyaspor Süper Lig'de üç kez karşılaştı. Siyah beyazlılar bu maçların tamamını kazandı.
-Beşiktaş, Süper Lig'de evinde 39 maçtır kaybetmiyor (32G 7B). Bu, Süper Lig'de halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisi ve aynı zamanda Beşiktaş'ın 1989-1992 arasında kulüp rekoru kırdığı 51 maçlık süreçten bu yana en uzun serisi.
-Evindeki son altı maçını da kazanan Beşiktaş, Vodafone Park'taki en uzun galibiyet serisini yaşıyor.
-Ligdeki son maçında Başakşehir'e mağlup olan Beşiktaş, bundan önceki sekiz karşılaşmada yenilmemişti (6G 2B). Beşiktaş, bundan önce Başakşehir'e mağlup olduğu haftaların ertesinde oynadığı dört maçın üçünde puan kaybetti (1G 2B 1M).
-Alanyaspor, Mesut Bakkal takımın başına geçtiğinden bu yana ligde yenilmedi (2G 1B).
-Deplasmanda oynadığı son maçta Gençlerbirliği'ni mağlup eden Alanyaspor, daha önceki altı deplasman maçını da kaybetmişti.
-Beşiktaş, Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla puan toplayan takım (20). Alanyaspor ise bu dönemde sadece üç takımdan daha fazla puan toplayabildi (10).
-Süper Lig'de bu sezon en fazla isabetli şut çeken birinci (Beşiktaş - 161) ve üçüncü takım (Alanyaspor - 140) bu maçta karşılaşacak.
-Bu sezon ligde sadece Karabükspor (61), kalesinde Alanyaspor'dan daha fazla gol gördü (47, Antalyaspor ile birlikte).
-Alanyaspor bu sezon ligde Galatasaray'ın ardından (89) maçlarında en fazla gol olan ikinci takım (88).
-Ligin ikinci yarısında deplasmanda Alanyaspor'dan (3) daha az gol atan sadece iki takım var: Göztepe & Bursaspor (ikişer gol).
-Beşiktaş bu sezon ligin en az gol yiyen takımı (23). Siyah beyazlılar, Galatasaray'ın ardından (10), ligde en fazla maçta kalesini gole kapatan ikinci  takım (9).
-İki takım arasında oynanan maçlarda atılan son 10 golün altısı duran toplardan gelirken, bu altı golün dördü penaltı golleriydi.
-Alanyaspor, Beşiktaş'a ligde atttığı üç golün ikisini penaltıdan buldu.
-Beşiktaş'ın ligde iç sahada attığı son 14 golün tamamı yabancı oyuncularından geldi. Beşiktaş formasıyla Vodafone Park'ta gol atan son yerli oyuncu Cenk Tosun'du (17 Aralık 2017).
-Vagner Love bu sezon Süper Lig'de Bafetimbi Gomis'in ardından (158) rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan ikinci oyuncu (125).
-Devre arasında Beşiktaş'a transfer olan Vagner Love, ayrılmasına rağmen bu sezon Alanyaspor'un en golcü oyuncusu konumunda (14 maç, 10 gol). Love, Beşiktaş formasıyla yedi maçta iki gol atabildi.
-Emre Akbaba bu sezon Süper Lig'de Burak Yılmaz'ın ardından (20 gol, iki asist) gole en fazla katkı yapan ikinci Türk oyuncu (dokuz gol, altı asist). Emre bu maçta gol atarsa, Alanyaspor'un bu sezon ligde en golcü oyuncusu olan eski takım arkadaşı Vagner Love'ı yakalayacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 13:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83