Alanyaspor son kez sahaya çıkıyor

Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçı ile sezonu noktalayacak.

Alanyaspor son kez sahaya çıkıyor
Süper Lig'de ilk kez yer alan ve haftalar öncesinden düşme tehlikesini atlatan Aytemiz Alanyaspor bu sezon son kez sahaya çıkıyor. Aytemiz Alanyaspor 34'üncü hafta mücadelesinde deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. 3 Haziran Cumartesi 17.00'da başlayacak olan mücadele beIN SPORTS Kanal 91'den naklen yayınlanacak.

ÇAYKUR RİZE İÇİN HAYATİ MAÇ

Ligde herhangi bir iddiası bulunmayan Aytemiz Alanyaspor için maçın 3 puandan başka bir önemi yok. Ancak ev sahibi Çaykur Rizespor hayati bir maça çıkacak. Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor karşısında yenilir veya berabere kalırsa ligden düşecek. Kazanması durumda ise Trabzonspor - Bursaspor arasındaki mücadeleden gelecek olan sonucu bekleyecek. Bursaspor'da kaybeder veya berabere kalırsa Çaykur Rizespor lige tutunarak adeta bir mucizeyi gerçekleştirmiş olacak. 

DÜDÜK ULUSOY'DA

Zorlu maçı tecrübeli hakem Alper Ulusoy yönetecek. Ulusoy'un yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Volkan Narinç yapacak.

Alper Ulusoy'la Ayemiz Alanyaspor bu sezon 3 maça çıktı. Aytemiz Alanyaspor 3 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Ulusoy yönetiminde Fenerbahçe deplasmanında 1-1 berabere kalan Aytemiz Alanyaspor Beşiktaş'a 1-4 Konyaspor'a da 2-3 mağlup oldu. Ulusoy'la çıktığımız diğer maçlar ve sonuçları şu şekilde:

Alanyaspor 1 - 2 Adanaspor 
Alanyaspor 1 - 2 Giresunspor
Alanyaspor 1 - 0 Amed Sportif Faaliyetler
Alanyaspor 1 - 1 İstanbul Güngörenspor
Alanyaspor 1 - 0 Fenerspor (2. Yardımcı hakem)

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

-Rizespor bu maçı kazanması ve Bursaspor'un Trabzonspor karşısında puan kaybetmesi halinde Süper Lig'de kalacak. Rizespor'un puan kaybı veya Bursaspor'un galibiyeti, yeşil mavililerin Süper Lig'e vedası anlamına gelecek.

-Rizespor Alanyaspor ile ligde ilk kez ligin ilk yarısındaki maçta karşılaşmış ve sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmıştı.

-Rizespor evinde üç maçtır yenilmiyor (2G 1B) ve son iki maçını gol yemeden kazandı (sekiz gol attılar).

-Alanyaspor ligdeki son beş deplasman maçında ya üç gol attı (üç kez) ya da üç gol yedi (iki kez).

-Son iki lig maçını da üçer gol yiyerek kaybeden Alanyaspor, son 12 lig maçında kalesinde toplam 24 gol gördü (maç başına iki gol).

-Bu sezon rakip ceza sahalarında topla en az bulunan üçüncü takım olan Alanyaspor (519, Adanaspor ile birlikte), buna rağmen ceza sahası içinden en fazla gol bulan beşinci takım (46). Alanyaspor rakip ceza sahasında yaklaşık her 11 topla buluşmasında bir gol buluyor; bu, lig genelindeki en iyi oran.

-Alanyaspor, bu sezon ligde Fenerbahçe (18.5) ve Başakşehir'in (18.4) ardından gole çevirme oranı en yüksek takım (17.3).

-Bu sezon sadece üç takım kalesinde Rizespor'dan daha az isabetli şut gördü (166). Rizespor ayrıca bu sezon kalesini en az maçta gole kapatan üç takımdan biri (4, Adanaspor ve Kayserispor ile birlikte).

-Kart cezası sebebiyle Rizespor karşısında forma giyemeyecek olan Vagner Love, Alanyaspor'un ligdeki son altı golünün tamamına katkı yapmıştı (beş gol, bir asist).

-Rizespor'un ligde attığı son üç golde de Leonard Kweuke'nin katkısı var (iki gol, bir asist). Kweuke bu sezon attığı 14 golle takımına 12 puan kazandırdı.

ALANYASPOR'DA ÖNEMLİ EKSİKLER VAR

Aytemiz Alanyaspor'da Rizespor deplasmanı çncesi eksikler bulunuyor golcü futbolcu Vagner Love kart cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Love'ın yanı sıra Junior Fernandes ve Georgios Tzavellas'da Rize'ye götürülmedi.

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Dhurgham Ismail, Ali Faez, Godfrey Oboabona, Matic Fink, Marwane Saadane, Süleyman Koç, Davide Petrucci, Bright Edomwonyi, Oğuz Han Aynaoğlu, Leonard Kweuke

Aytemiz Alanyaspor: Zdenek Zlamal, Lamine Gassama, Kenneth Omeruo, Darko Lazic, Berkan Emir, Emre Akbaba, Taha Yalçıner,   Efecan Karaca, Fabrice N'Sakala, Daniel Candeias, Donald Guerrier

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 17:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83