ARSLAN BİR KEZ DAHA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Slovenya'da düzenlenen 'Red Bull 400 Planica' atletizm yarışında Alanyaspor’lu milli sporcu Ahmet Arslan şampiyon oldu.

ARSLAN BİR KEZ DAHA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI
Alanyasporlu atlet Ahmet Arslan, Slovenya'da düzenlenen Red Bull 400 yarış serisinin 6'ncı ayağı olan Red Bull 400 Planica yarışında şampiyonluğu elde etti. Bayrak yarışları ve itfaiye bayrak yarışları kategorilerinde 700 kadın ve erkek sporcu mücadele etti. 5 seri halinde yapılan erkekler seçme yarışmasında Ahmet Arslan ilk 10 sırayı alarak ilk 75 kişi arasına girdi ve finalde yarışma hakkı kazandı. Finalde 75 sporcuyla kıyasıya mücadele veren Arslan yarışı birinci bitirdi. Arslan, yarışın bir sonraki durağı ise 26 Eylül'de Amerika olacak.

YENİ HEDEF 4'TE 4

Red Bull ve Alanyaspor'un desteğiyle yarışa katılan Ahmet Arslan, daha önce Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde yapılan 4'üncü ve 5'inci ayak Red Bull 400 yarışlarını da kazandığını söyledi. Bu yarışı da kazanarak son 3 Red Bull 400 yarışının galibi olduğunu belirten Arslan, "Bir sonrası durak ise Amerika'da Salt Lake City Olimpik Merkez'de yapılacak olan Red Bull 400 Amerika yarışı olacak. Amerika'da da kazanarak serimi 4 yarışa çıkarmak istiyorum. Gaziler Günü gibi anlamlı bir günde kazanmış olduğum bu başarıyı tüm ulusumuza armağan ediyorum" dedi.

CENTİLMENCE GEÇTİ

Organizasyonun özel bir yarış olduğunu ancak ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğine inandığını dile getiren Arslan, "Yarış boyunca sürekli Türk sporcu olarak benden bahsedildi. Yarışta en önemli rakiplerim Slovenyalı sporculardı ancak Sloven sporseverler beni de en az kendi sporcuları kadar desteklediler. Tamamen centilmenlik ve sportmenlik içerisinde geçen bir yarışma oldu" diye konuştu.
Kulüp Bakanı Hasan Çavuşoğlu ise Arslan'ı başarısından dolayı tebrik etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83