Grup birincisi ALKÜ oldu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Basketbol Takımı ilk kupasını kazandı.

Grup birincisi ALKÜ oldu

Bu yıl Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu basketbol 2. Liginde mücadele eden üniversite takımımız Aralık ayındaAntalya Göynük’te yapılan müsabakalar sonucunda ilk kupasını alma başarısını gösterdi. Grubunda Abdullah Gül Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile mücadele eden takımımız beş maçından üçünü kazanarak grup birincisi ve toplamda üçüncülük kupasını kazandı.Başarının ardından ALKÜ Basketbol Takımı kupaları ile Rektör Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti. Ziyarette, ALKÜ Basketbol Koçu ve Spor Bilimleri Fakültesi hocaları Dr. Öğr. Üyesi Özgür Nalbant ve Doç. Dr. Işık Bayraktar ile Fakülte Sekreteri Hasan Yer de takıma katıldı.

Takımı tebrik eden Rektör Pınarbaşı, bu başarıda emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti. Bu tür sportif faaliyetlerin hem öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimi hem de üniversitelerin adını duyurarak tercih edilen üniversiteler arasına girebilmeleri açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Rektör Pınarbaşı, “Bu genç takımımızın ilk başarısı. Bundan sonraki turnuvalarda birincilik kupları ile dönmenizi bekliyorum. Elde ettiğiniz bu başarı bizleri mutlu ediyor. Turnuvadaki başarılarınız üniversitemizin ülke genelinde hızlı bir şekilde yer edilmesini sağlıyor. Başarınızdan ötürü sizleri canı gönülden tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim” diyerek duygularını ifade etti.

“DAHA İYİ SONUÇLAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Elde edilen başarının ardından ALKÜ Basketbol Takımının Koçu ve Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Nalbant “Basketbol Takımı oyuncuları tıp fakültesi, spor bilimleri fakültesi, işletme fakültesi, mühendislik fakültesi, turizm fakültesi ve sağlık hizmetleriMYO gibi birçok fakülte ve bölümden oluşmakta olupkupa kazanılan ilk turnuva olmuştur.Kazanılan bu başarı gelecek yıllarda üniversitede basketbol adına daha iyi başarılar elde edileceğini göstermektedir. Bizlere bu konunda destek olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na teşekkür ediyor, tüm takımı başarı ve gayretlerinden ötürü kutluyorum” diye konuştu.

MÜSABAKADA ALINAN SONUÇLAR

Abdullah Gül Üniversitesi 46 - ALKÜ60

ALKÜ72 – Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 78

ALKÜ52 – Akdeniz Üniversitesi 74

banner111

Mardin Artuklu Üniversitesi 50 - ALKÜ70

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 67 - ALKÜ70

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 18:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83