Şenol Güneş Alanyaspor'u örnek alıyor

Beşiktaş'ın tecrübeli hocası Başakşehir'in kaybettiği Fenerbahçe ve Alanyaspor maçlarının analizini yapıyor.

Şenol Güneş Alanyaspor'u örnek alıyor
Ön alanda baskı kurup, rakibin ezberini bozarak sonuca giden Fenerbahçe'nin ardından Alanya'da da Mesut Bakkal aynı şeyi yapmıştı. Güneş de presle Avcı'yı çaresiz kılacak.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarını kazanarak şampiyonluk yarışının en iddialı takımlarından biri haline gelen Beşiktaş, yarın evinde Şampiyonlar Ligi maçına çıkıyor. Ancak Siyah-Beyazlılar, Bayern Münih ile oynanan ilk karşılaşmayı 5-0 kaybettiği için bu maça prestij gözüyle bakıyor. Teknik Direktör Şenol Güneş de yarınki mücadeleden büyük bir beklenti içinde olmadığını söylemişti. 

Tecrübeli çalıştırıcının aklı, ligde karşılaştığı son 3 maçta bileğini bükemediği Abdullah Avcı'nın ekibi Başakşehir'de. Güneş, Fenerbahçe ile Galatasaray'ın mücadele ettiği haftada 3 puan gerisinde olduğu lider Sarı-Kırmızılılar'ı yakalama hesabı yapıyor. 

İLK 45 DAKİKADA İŞİ BİTİRECEK

Şenol Güneş, pazar günü deplasmanda oynanacak Başakşehir karşılaşmasında, rakibin bozguna uğradığı Fenerbahçe ve Alanya maçlarını mercek altına alıyor. Güneş'in kafasında Başakşehir'i önde basarak yarı sahasından çıkarmayan ve 2-0 yenen F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın taktiğini uygulamak yatıyor. Şenol Güneş, Kocaman'ın taktiğini geçen hafta uygulayarak Başakşehir'i 4-1 gibi farklı bir skorla geçen Alanyaspor'un hocası Mesut Bakkal'dan da bu formülün sağlamasını aldı. Tecrübeli teknik adam bu nedenle Başakşehir'e takım halinde önde pres uygulayacak ve rakibi yarı sahadan çıkarmadan işi ilk 45 dakikada bitirmeye çalışacak.

ŞİFRE: TOLGAY-BABEL-TALİSCA 

Şenol Hoca'nın Başakşehir karşısında en önemli silahları Tolgay, Talisca ve Babel olacak. Güneş, son iki maçta skora direkt etki eden bu üç isimden, topu alır almaz  kaleye gitmelerini sürdürmelerini istiyor. Öte yandan Siyah-Beyazlılar, Başakşehir ile oynadığı son 3 lig maçını kazanamadı. Bu karşılaşmalardan 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Kara Kartal, pazar günü bu seriye son vermek istiyor. İki takım arasında yapılan toplam 24 müsabakada ise Beşiktaş'ın 6-5'lik üstünlüğü bulunsa da karşılaşmaların 13 tanesi berabere sonuçlandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 10:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83