Tour Of Antalya başlıyor

Antalya’da 20 ülkeden 175 sporcu ve aralarında dünyaca ünlü bisikletçilerin de yer aldığı, Tour Of Antalya bisiklet turu 22-25 Şubat tarihleri arasında başlıyor.

Tour Of Antalya başlıyor
Antalya’da 22-25 Şubat tarihleri arasında bir bisiklet festivali yaşanmasını sağlayacak ve ilk kez düzenlenecek olan Tour of Antalya’nın kupa, forma ve madalya tanıtımı, AKRA Hotel’de düzenlenen lansmanda gerçekleştirildi. Lansmana, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun destekleriyle ilk kez düzenlenecek olan Tour Of Antalya ile ilgili bilgiler paylaşan Yarış Direkötürü Abdurahman Açıkalın, 22 - 25 Şubat 2018 tarihleri arasında başlayacak yarışlara 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcunun yanı sıra dünyaca ünlü bisikletçilerin de katılacağını kaydetti.

4 etapta yarışacaklar

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2018 takviminde 2.2 kategorisinde 4 günlük etaplı yol yarışı olarak yer alan Tour Of Antalya’nın son gününde ise yüzlerce amatör bisikletçinin katılacağı Akra Gran Fondo Antalya yarışının düzenleneceği bilgisini veren Açıkalın, Four Of Antalya’nın ilk etabının 22 Şubat günü saat 11.00’da Barboros Parkı’ndan başlayıp Korkuteli’ye (158 km), 2. etabın 23 Şubat tarihinde Antalya-Kemer (120 km), 3 etabın 24 Şubat’ta Tünektepe- Feslikan Yaylası (14 km) ve son olarak 4. Etabın ise 25 Şubat’ta Side-Lara güzergahında (143 km) arasında gerçekleşeceğini söyledi.
Bisiklet lisansı olup tüm amatör bisiklet tutkunlarının pedal çevireceği Gran Fondo kategorisinde ise 128 ve 74 km olmak üzere 2 parkurda yarışların düzenleneceği bilgisini paylaşan Açıkalın, tüm yarışçılara başarılar diledi.

Karaloğlu: “Türkiye ve dünyada bilinen bir organizasyona dönüşecek”

Forma ve kupa tanıtımı öncesinde bir konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, düzenlenen yarışın Antalya’daki turizmi çeşitlendirme açısından önemine değindi. Bu yıl ilki düzenlenen yarışın 3-5 yıl aradan sonra Türkiye ve dünyada bilinen bir organizasyon haline dönüşeceğine inandığını belirten Karaloğlu, halkın katılacağı bisiklet yarışı Gron Fonda’nın da kentte farkındalık ortaya çıkaracağını belirtti.

Türel: “Maddi ve manevi borcu ödemek için bir fırsat olarak görüyorum”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise organizasyonun büyüklüğüne işaret ederek, Antalya’yı turizm ve tarımın yanı sıra sporda da başkent yapma gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi. Bisiklet sporunun vatandaşların hayatını kolaylaştırdığını ifade eden Türel, “Tour of Antalya, bir farkındalık oluşması açısında fevkalade önemli. Bu yarışın, birçok alanda da Antalya turizmine hizmet edenler açısından dikkate alınmasını hatırlatıyorum. Bu organizasyonu, Antalya’ya maddi ve manevi borcunu ödeme fırsatı olarak görüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sarı, turuncu, yeşil ve yarış liderinin giyeceği Magenta formalar ile yarışmada verilecek kupanın tanıtımı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 15:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83