'100 milyar dolar ticaret hayal değil'

MITT 2017 Moskova Turizm Fuarı için Rusya'da bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Akhmet Palankoev ve Rusya'nın önemli basın yayın organlarının yönetici, muhabir ve editörleriyle bir araya geldi.

'100 milyar dolar ticaret hayal değil'
Türk - Rus İş Konseyi Başkanı Akhmet Palankoev'un evsahipliğinde gerçekleşen davete, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut, Ayhan Kızılsavaş, Mehmet Yılmaz ile Rus basın yayın organlarından ITAR-TASS Genel Müdür Danışmanı ve ITAR-TASS Kafkasya Özel Temsilcisi Boris Kipkeev, Rossiya Segodnya Haber Ajansı Özel Muhabiri Maria Glebova, Interfaks Turizm Editörü Yuliya Batyr, TASS Ajansı'ndan Anna Filipova ve Kavkaz Haber Şefi Musaev Rahzap katıldı.

100 milyar dolar ticaret hayal değil

Geçtiğimiz yaz Rus gazetecileri Antalya’da konuk ettiklerini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, Moskova’da iadeyi ziyarette bulunduklarını söyledi. Rus gazetecilerin Antalya izlenimlerinin Rusya basınında geniş yer bulduğunu ve olumlu dönüşler aldıklarını anlatan Davut Çetin, "Biz her zaman ticareti ve ekonomiyi ikinci planda tutuyoruz. Antalya ve Rusya arasında çok güzel bir dostluk köprüsü kuruldu. Bu dostluğu ileri taşımak için elimizden geleni yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in son görüşmede iki ülke arasında 100 milyar dolar ticaret hedefi koyduklarını da hatırlatan Başkan Davut Çetin, "İlişkilerimizi eski seviyeye getirmeliyiz. Vizesiz giriş yeniden başlamalı. İlişkilerimizi geliştirmek için birbirimize daha sık gelip gitmeliyiz. Bazı ürünlerin ihracatı konusunda yasaklar devam ediyor. Eğer ilişkilerimizi güçlendirirsek 100 milyar dolar ticaret hedefini kısa sürede sağlarız” diye konuştu.

Antalya, Ruslar için Türkiye'nin penceresi

Antalya'nın Ruslar için çok özel bir kent olduğunu vurgulayan Akhmet Palankoev da, "Biz Türkiye'yi ve özellikle de Antalya'yı çok seviyoruz. Antalya, Ruslar için Türkiye'nin büyük bir penceresi. Hangi Rus'a sorsanız Türkiye'den önce Antalya'yı tanıyor. Antalya adeta Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı gibi" dedi.
Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmenin önemine vurgu yapan Palankoev, "İki ülke arasında geçmişten gelen büyük bir dostluk var. Liderlerimizin girişimi ile kötü şeyler geride kaldı. Şimdi ilişkilerimiz eskisinden daha sıcak. Biz işadamları olarak liderlerimize destek vereceğiz ve bu dostluk devam edecek" diye konuştu.
Rus işadamlarını ve gazetecileri Antalya'ya davet eden ATSO Başkanı Davut Çetin, ziyaretin anısına ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı bir tablo ile Zeytinpark'ta üretilen Antalya zeytinyağı hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 14:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83