Akdağ yatırımcı için cazip hale getirildi

ALTSO Başkanı Şahin, 1995 yılında “Kış Sporları Turizm Merkezi” olarak ilan edilen Akdağ’ın statüsünün 21 yıl sonra bugün "Antalya Alanya Akdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” olarak değişmesinin bu projede milat olduğunu söyledi.

Akdağ yatırımcı için cazip hale getirildi

 Göreve geldiği günden bu yana Akdağ konusunda yoğun biçimde girişimlerde bulunan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, 1995 yılında “Kış Sporları Turizm Merkezi” olarak ilan edilen Akdağ’ın statüsünün 21 yıl sonra bugün” Antalya Alanya Akdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” olarak değişmesinin bu projede milat olduğunu söyledi. Şahin söz konusu statü değişikliği ile alanın Orman ve Milli Park özelliğinden çıkarıldığını, Turizm ve Kültür Bakanlığı’na devredildiğini ayrıca yatırım ve teşvik kapsamına da alındığını dile getirdi. Şahin gelinen nokta nedeniyle başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen herkese de teşekkür etti.

banner111
Şahin konuya ilişkin yaptığı açıklamaya, 90 lı yılarda başlayan Akdağ’da bir kayak ve turizm merkezi yapılması girişimlerinin yıllar içinde yapılan jeolojik etüd ve planlama gibi birçok çalışmanın gerek mevzuatsal değişiklikler gerekse takipsizlik nedeniyle sonuçsuz kaldığını belirterek başladı.
2001 Yılında yapılan planlama çalışmasında sadece konaklama tesislerinin yapılacağı alanın dikkate alındığını da belirten Şahin, bugün çok sayıda girişimle alanın bütün ihtiyaçlarının karşılanabileceği kapasiteye ulaştığını ve planlanacak düzeye gelindiğini dile getirdi.

“YAPILAN SON İNCELEMELERDE BÜYÜK YOL KATEDİLMİŞTİ”

30 Mart 2016 günü Turizm ve Kültür Bakanlığı ve Orman Bakanlığı’ndan gelen uzmanlar ile Akdağ’da yaklaşık 4 saatlik bir incelemelerde bulunduklarını ve 2008 tarihli planda kayak merkezi amaçlı olarak belirlenen rekreasyon alanının kayak merkezi yatırımları ve tesislerinin yapılabilmesi için genişletilmesi talebinde bulunduklarını hatırlatan Şahin, “Gelen uzman arkadaşlarla Akdağ bölgesinde ciddi biçimde incelemeler yaptık ve raporlar hazırlandı. Bu raporlarla rekreasyon alanına ilave edilecek alanlarda yaban hayatı bakımından bir sorun olmadığı saptanmıştı. Bu genişletme talebimiz bakanlık tarafından kabul görmüştü. Sürekli ilgili kurumlarla görüşmelerimiz de devam ediyor. Atılan her adımın takipçisiyiz ve olmaya da devam edeceğiz”

“STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ BÖLGEYİ YATIRIMCILAR İÇİN DAHA CAZİP HALE GETİRDİ”

Bu karar ile çok sayıda bürokratik engelin de aşıldığına işaret eden Şahin; “Statü değişikliği ile alan Orman ve Milli Park özelliğinden çıkarıldı ve Turizm Kültür Bakanlığı’na devredildi. Ayrıca bölge yatırım ve teşvik kapsamına da alındı. Akdağ için yaptığımız plan işliyor. Artık yatırımcıların teşvik ve deklerden daha fazla yararlanmasının da önü açıldı. Gelinen nokta her ne kadar bir milat da olsa bu işi bitirmeden takipten vazgeçmeyeceğiz. Göreve geldiğimizde eski yazışmaları adeta tozlu raflarda kalan bu projenin alternatif turizm açısından önemine binayen bir çalışma başlatmıştık. Öncelikle Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na konuyu aktarmıştık. Sayın bakanımız tam bir Alanya ve ülke sevdalısı olduğunu bu projede de gösterdi. Biz projenin Alanya ayağını yürütürken kendisi bize Ankara’daki bürokratik kapıları sonuna kadar açtı. Bu manada yaşanan bu tarihi gelişmede öncelikle Sayın bakanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Allah’ın izniyle Akdağ projesinde büyük bir engeli aştık. Bu değişiklik ile artık işimiz kolaylaşmıştır. Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.

“GELİRİ ALANYA BELEDİYESİ’NE KALMALI”

Proje tamamlandıktan sonra buranın gelirinin Alanya Belediyesi’ne bırakılması için de çalışacaklarını belirten ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Amacımız oradan gelen gelir yine Alanya’mızda kalsın. Bu proje tamamlandıktan sonra bunun için de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca yeni statü bir çok teşvik ve desteği de beraberinde getiriyor. İş dünyası temsilcileri ile de bir araya gelip buraya yatırımcı kazandırmaya çalışacağız.

ÇAVUŞOĞLU VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Şahin son olarak projede emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında;” Herşeyden önce Alanya’mıza gelen her projenin mimarı olan ve Alanya yararına yürüttüğümüz çalışmalarda bize öncülük eden Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum. Daha sonra belediye meclis üyesi ve şehir plancısı Erkan Demirci’ye, eski Alanya Orman Müdürü Cihat Yıkıcı'ya, Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 15:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83