Alanya bayram turizminden ne kadar pay alıyor?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayramda, 1 milyonu paket turla olmak üzere, 3 milyon insanın seyahate çıkacağını açıkladı.

Alanya bayram turizminden ne kadar pay alıyor?

Bayram tatiline kısa süre kala seyahat pazarı da hareketlendi. Hürriyet gazetesinden Burak Coşan’a konuşan sektör temsilcileri, bayram dönemi tatil talebinden memnun olduklarını ifade etti.

Hangi turizm merkezleri öne çıkıyor?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bayram tatilinde Ege’de Bodrum, Kuşadası, Fethiye, Marmaris, Akdeniz’de ise Kemer, Alanya, Belek, Lara; İstanbul bölgesine yakın Sapanca, Assos, Ayvalık; İzmir bölgesine yakın Kuşadası, Çeşme gibi destinasyonların öne çıktığını belirtti. Bağlıkaya, “Bayram döneminde 1 milyonu paket tur olmak üzere yaklaşık 3 milyon kişinin seyahat gerçekleştirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Mete Vardar: Müşteri sayısı yüzde 25 arttı

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete vardar ise pandemide en çok yara alan sektörlerden biri olarak, turizmdeki tüm paydaşların tatilin 9 güne çıkmasından memnun olduğunu dile getirdi. Vardar, “Kişi sayısında geçen yılki bayram dönemine göre yüzde 25 artış oldu. Tatilin ilk günlerini eş-dost ziyareti olarak planlayanlar, sonrası için tatillerini satın aldı. Tatilin ikinci dönemi için de rezervasyonlarda artış oldu. Pandemide tatile özlem duyan kitle 9 günlük tatilde sadece deniz, kum, güneş tatiline değil, kültür turlarına da ilgi gösteriyor. Türkiye’nin her noktasında hareketlilik var” diye konuştu.

“Şimdi alanlar daha fazla ödemek zorunda”

Klasik iç pazar müşterisinin önceliğinin Ege olduğuna dikkat çeken Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, “Çanakkale’den Fethiye’ye kadar her bölgenin kendine özel müşterisi var. Antalya bölgesinde de Kemer, Belek ve Alanya’da 5 yıldızlı otellere ilgi yoğun. Kültür turlarında ise Karadeniz ve GAP turlarına ilgi fazla” dedi. İşini son dakikaya bırakanların acele etmesi gerektiğine dikkat çeken Tonbul, “Erken rezervasyonla alanlara göre, şimdi tatil satın alanlar daha fazla ödemek zorunda kalıyor. Kültür turlarında da maliyetler etkili oluyor” dedi.

banner111

Yurt dışı tatilinde vize sorunu

Yurtdışı turları ile ilgili değerlendirme yapan Travel Zone Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öztürk de, şunları söyledi: “Son dönemlerde kurlarda bir yükseliş oldu. Bununla birlikte dünyadaki gelişmelerle paralel olarak yakıt fiyatları da yükseldi. Tüm bu gelişmelere rağmen yurtdışında tatil talebi artış gösteriyordu. Ancak konsolosluklarda yaşanan olumsuz durumlar bizi daha çok etkiledi. Eğer vize sorunu yaşanmasaydı, yurtdışında tatil yapan Türk turist sayısı 2019’u yakalardı.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83