ALANYA BERLİN'DEKİ YERİNİ ALDI

Alanya turizminin kaderinin belli olacağı ITB Berlin Turizm Fuarı başladı. Alanya, kalabalık bir heyetle fuardaki yerini aldı.

ALANYA BERLİN'DEKİ YERİNİ ALDI

 Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB, Almanya'nın başkenti Berlin’de 50’nci kez kapılarını açtı. Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde her yıl olduğu gibi 3/2 numaralı holde stant açtı. Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, fuarın başarılı geçmesini diledi. Sıkıntıları elverdiğince beraber ve kolkola sektörle birlikte aşacaklarını söyleyen Ünal, yabancı TV ve gazetelere röportaj verdi. Bakan Ünal, verdiği röportajlarda Türkiye'de güvenlik sorunu olmadığına vurgu yaptı. 

banner111
Bugün başlayan ve 13 Mart'ta sona erecek olan ITB Berlin Fuarı'na Alanya’dan da kalabalık bir heyet çıkarma yaptı. Türkiye’nin 1968'den beri katıldığı fuara Alanya, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) öncülüğünde her zamankinden daha büyük bir stantla katıldı. Antalya Valisi Muammer Türker, Alanya standını ilk ziyaret edenler arasındaydı. Vali Türker, Alanya standındaki Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim’e tanıtım çalışmalarında başarı diledi. Aynı zamanda ALTAV Başkanı da olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in gecikmeli olarak bugün öğleden sonra katılacağı fuara, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yarın katılacak. 

ALTSO TEMASLARDA BULUNUYOR 

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ITB Berlin Turizm Fuarı'na düzenlediği iş gezisi kapsamında ALTSO üyesi 15 turizmci ve işadamı ile katıldı. ITB'nin dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olduğunu vurgulayan Şahin, "ALTSO heyeti olarak fuardaki yerimizi aldık. Alanya turizm sektörü temsilcileriyle birlikte Alanya’mızın iyi bir sezon geçirmesi için çalışacağız. Asla umutsuz değiliz. Gerek ülkemiz, gerekse Alanya, doğal güzellikleri, misafirperverliği, ucuz ve kaliteli hizmet anlayışıyla hem Almanlar, hem de tüm Avrupalılar için vazgeçilmezdir. Yaşanan sorunları minimuma indirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da pes etme lüksümüz yok. Ne olursa olsun üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Fuarda ilk günkü izlenimlerimiz için de olumlu diyebiliriz" dedi. Öteyandan ALTAV standında Alanya Belediyesi, ALTSO ve ALTİD yöneticileri ile turizmciler Alanya’yı tanıtırken, yine ALTSO’nun üyesi bulunduğu Antalya Tanıtım A.Ş. standında da Alanya’nın tanıtımı yapılıyor. 





Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83