Alanya'nın korktuğu başına geldi! İflasını açıkladı

Alanya'nın korktuğu başına geldi! İflasını açıkladı
Dün gece saatlerinde Türk operasyonlarını durduran Thomas Cook, gece yarısı iflasını ilan etti. Şirketin yurt dışında tatilde bulunan 150 bin yolcusunu İngiltere döndürmek için de harekete geçildi.

Thomas Cook, sektörün pek de ihtimal vermediği şekilde iflasını ilan etti. Bilindiği üzere şirketi kurtarmak için dün yapılan son görüşmeler de başarısızlıkla sonuçlanmış ve devamına Thomas Cook operasyonlarını durdurmuştu. Gece yarısı yapılan resmi açıklamayla da resmen iflasını ilan etti.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

‘’Thomas Cook İngiltere ve ona bağlı şirketler zorunlu tasfiye sürecine girmiştir ve şirke şu anda Resmi Alıcının kontrolü altındadır.
İngiltere’deki tüm operasyonlar ani bir etkiyle durduruldu, tüm gelecek uçuşlar ve tatiller iptal edildi.
Yurt dışında ve Birleşik Krallık’ta tatilde bulunanlara ve ileri tarihli rezervasyonu olanlara Sivil Havacılık Otoritesi destek hizmeti sunmaktadır.’’
Peter Fankhauser'den açıklama
İflas sonrası İngiltere'deki 9 bin çalışana yönelik bir açıklama yapan Thomas Cokk CEO'su Peter Fankhauser, şirkti kurtarmak için her yolu dendiklerini söyledi.
''Bir sürü insanın en iyi eforu sarf etmesine rağmen, Thomas Cook'un gelecekte yola devam edebilmesi için aylarca süren çetin pazarlıklar başarısızlıkla sonuçlandı.'' diyen Fankhauser, ''Biliyoru bunu sindirmek inanılmaz derecede zor. Ancak şunu bilmelisiniz ki, ben ve ekibim Thomas Cook'u kurtarmak için her yolu denedik.'' ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2019, 08:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83