Alanya turizminde Almanya şoku

Alanya turizminde Almanya şoku

Almanya’nın gözde tur operatörlerinden FTI iflasını açıkladı. FTI’nın iflasını açıklamasıyla Alanya için de belirsizlik meydana geldi. Yaşanan belirsizlik hakkında değerlendirmede bulunan ALTİD Başkanı Burhan Sili, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini ifade etti.

Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden FTI’nın iflasını açıklaması ve kayyum atanmasının ardından Alanya’da Alman turist için tedirginlik başladı. Tatillerini önceden satın alan misafirlerin durumlarının henüz ne olacağının netleşmemesinden dolayı meydana gelen belirsizlik tesislerde kriz havası oluşturdu. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili yaşanan durumun Alanya için çok kötü olduğunu ifade etti.

banner111


Başkan Sili, ”FTI grup Antalya’ya ve Alanya’ya misafir getiren önemli tur operatörlerindendi. Yaklaşık 1 milyon civarında paxı vardı. Bunun da 200 bine yakını Alanya’ya geliyordu. Dolayısıyla bu operatörün bir anda böyle bir zorluğa girmiş olması hem Antalya hem de Alanya turizmi açısından olumlu bir durum değil. Bu kısa zamanda toparlanacaktır. Bu durum sadece tur operatörüyle değil, satışları yapan kuruluşların tatil satmış oldukları insanlar da bir çaba içerisinde. Şu anda toplantılar devam ediyor. Maliyetlerin yüksek olduğu ve kur baskısıyla karşı karşıya olduğumuz bir dönemde son derece olumsuz bir durum. Umarım en uygun çözüm en kısa zamanda bulunur, biz de yolumuza devam ederiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83