Almanya turizm pazarında beklenti rekor düzeye ulaştı

Aylarca süren sıkıntılı ve kasvetli sürecin ardından, devam eden aşılama kısıtlamaların hafifletilmesiyle Almanya seyahat pazarında havayı değiştirdi.

Almanya turizm pazarında beklenti rekor düzeye ulaştı

İyileşmenin devam ettiği Almanya seyahat pazarında umutlar da giderek yükseliyor. Tatil satışlarının giderek arttığı ülkede acentelerin geleceğe ilişkin beklentileri de rekor seviyeye ulaştı.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre giderek daha fazla destinasyon için işten açılıyor.

banner111

2005’ten bu yana en yüksek oran

Araştırma şirketi Dr. Fried & Partner'ın ‘Turizm Satış İklim Endeksi’ raporuna göre mayıs ayında 100 olan endeks, haziran ayında 134'le 2005'ten bu yanaki en yüksek seviyeye ulaştı.

‘’Talep artacak diyenlerin oranı yüzde 80’e yaklaştı’’

Araştırmaya göre önümüzdeki 6 ayda seyahat hizmetlerine olan talebin artacağını söyleyenlerin oranı yüzde 21,24 ike, bu oran mayıs ayında yüzde 45,9'a, haziran ayında ise yüzde 78,9'a ulaştı. Kötümser olanların oranıyla yüzde 34'ten yüzde 10'a geriledi.

Almanya Tatil Satışları

Yüzde 54 ‘gelirler de artacak’ diyor

Almanya seyahat pazarındaki iyileşme beklentisi gelirler için de geçerli. ''Önümüzdeki 6 ayda gelirlerinizin artmasını bekliyor musunuz?'' sorusuna 'evet' diyenlerin oranı mayıs ayında yüzde 31,5 iken, haziran ayında yüzde 54,2 oldu.

‘’Satışlar iyi gidiyor’’ diyenlerin oranı 8 kat arttı

İstikrarlı bir kazanç durumu öngörenlerin oranı mayıstan hazirana yüzde 36'dan yüzde 32,7'ye gerilerken, karamsar olanların oranı yüzde 32'den yüzde 13'e düştü.

Araştırmanın sonuçlarına göre ''Satışlar iyi gidiyor'' diyenlerin oranı yüzde 0,9'dan yüzde 15,6'ya yükselirken, ''Satışlar tatmin edici'' diyenlerin oranı 8 kat artarak yüzde 8,3'ten yüzde 40'e yükseldi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83