"Antalya ve Alanya'ya turist akını"

Antalya’da 2016 yılında büyük düşüş gösteren turizm sektörü, bu sezon Rus turist canlılığıyla toparlanmaya başladı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "2017 yılında rakamların çıkış eyleminde olması olumlu ve geçeceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor" dedi.

"Antalya ve Alanya'ya turist akını"
Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısında geçtiğimiz yılın ilk 5 ayna göre 855 bin 23 kişilik bir artış sağlandı. Kentte geçen yılın ilk 5 ayında hava yoluyla 1 milyon 56 bin 971 kişi, 2017’nin ilk 5 ayında ise 1 milyon 911 bin 994 turist geldi.

"Rus pazarında geçen seneye kıyasla ciddi bir hareketlilik var"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise şuan mevcut sayılara en etki yapan pazarın Rus pazarı olduğunu söyledi. Ayık, "Özellikle Avrupa pazarında beklentiler tam anlamıyla oluşmadı ama Rus pazarında geçen seneye kıyasla ciddi bir hareketlilik var. Rusya’dan son gelişen charter seferlerinde artış eylemi olması bizim için çok olumlu. 2016 sezonun üstüne koyduğumuz her rakam bizim için bir artı değerdir öyle bakmak lazım. Çünkü biz son 30 yılda hiçbir zaman 2 yıl üst üstte kayıp yaşamamıştık. Onun için 2017 yılında rakamların çıkış eyleminde olması olumlu ve geçeceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor" dedi.

"2015 sezonun üzerinde sayı yakalarız"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Antalya ve Alanya-Gazipaşa havalimanına gelen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 50 oranında bir artış olduğunu söyledi. 

Bu sezonun 2016 sezonundan daha iyi geçeceğini ifade eden Sili, "Bu sezon 2016’dan daha iyi bir sezon geçecek. Rus ve Rus dili konuşan ülkelerde 2015 sezonun üzerinde bir sayı yakalarız. Rusya pazarı geçen seneye oranla daha yoğun geçiyor. Tabi Avrupa pazarından ciddi eksilerimiz söz konusu. Bu eksilerle birlikte oluşan durum Rusya pazarının da hareketlenmesi sağlama adına tesislerimizde konaklama anlamında uygun ve düşük fiyatların verilmesi sağlanacaktır. Umut ediyoruz ki önümüzdeki dönemde hem iç pazarın Ramazan’ın akabinde hareketlenmesi ve Rusya’daki yoğunluğun devam etmesi neticesinde Avrupa son dakika satışlarıyla birlikte çok daha olumlu noktalara geleceğimize inanıyorum. Bizim sezon sonundaki hedeflerimiz 2015 rakamları geçmek" dedi.

"Antalya bölgesine sezonun ilk 4 ayında 120 bin civarı Rus turist geldi"

"2014 yılında Antalya’ya gelen toplam Rus turist sayısı 3.5 milyon civarındaydı. 2015 senesinde Rusya’daki ekonomik krizden dolayı bu rakamda yüzde 20 azalma söz konusu olmuştu" diyen Sili, "2016 senesi ise çok özel bir sene oldu. Rusya ile Türkiye arasında yaşanan bir takım olumsuzluktan dolayı Antalya bölgesi adına bu rakam 400 bin civarında oldu. Ama şuanda görülen 2015 rakamlarını asacağız. Yani 2015 senesinde Antalya bölgesinde sezonun 4 ayında 120 bin civarı Rus turist geldi. Bu günün istatistiklerine baktığımız zaman 190 bin civarında gelişiyor. Tabi 5’inci ayda çok ciddi artan bir talep var" ifadelerini kaydetti.

"Açığı kapatma ve kara geçme gibi bir çalışmamız söz konusu"

Sili, "Artış gösteren fiyatlarla geçmiş aylardaki açığı kapatma ve kara geçme gibi bir çalışmamız söz konusu. Burada en büyük endişe Avrupa pazarı istediğimiz manada hareketlenmezse önümüzdeki aylarda da bu fiyatları düşük seviyede seyredeceği noktasında olur. Şuanda fiyatlar düşük doğru ama önümüzdeki dönemde umutlarımız ve beklentilerimiz doğrultusunda 2014 yılı seviyelerine gelmeyecek olsa dahi en azından bu seneye zararsız kapatabileceğimiz noktasında yükselecektir diye düşünüyorum. Tabi bir yandan da hükümetimizin aldığı kararlar neticesinde turizme destekleri de var. Onlarında etkisiyle birlikte bu seneyi en azından zararsız kapatma ve yolumuza devam etme düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 10:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83