Bakan Ersoy'dan Alanya ve Gazipaşa'yı sevindirecek hamle

Bakan Ersoy'dan Alanya ve Gazipaşa'yı sevindirecek hamle
Bakan Ersoy, Gazipaşa-Alanya ve Antalya havalimanlarının kapasitesinin yükseltileceğini ve böylelikle turist sayısının 2 katına çıkacağını söyledi

Turizmdeki hedefleri anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya ve Alanya'yı ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Turizme erişilebilirliği artırmak amacıyla ulaşım altyapısının güçlendirmeyi hedefleyen Ersoy,  Gazipaşa Alanya ve Antalya havalimanlarının kapasitesinin artırılmasının yapacakları çalışmalar arasında yer alacağını söyledi. Türkiye'de İstanbul'dan sonra en çok hava yolu yolcusunu ağırlayan turizmin başkenti Antalya'da, havalimanı kapasitelerinin artırılmasıyla şehrin turist çekme potansiyeli daha güçlenecek.

'YOLCU SAYISI KATLANACAK'

Tanıtım dışındaki en büyük olayın ulaşım olduğunu, ulaşım altyapılarıyla ilgili de birçok çalışma yaptıklarını bildiren Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte bölge-bölge incelediklerini  söyledi. Ersoy, "İstanbul'dan sonra önemli ikinci nokta da Antalya biliyorsunuz. Antalya'da iki tane hava limanımız var. Antalya ve Gazipaşa-Alanya havalimanları. 2021 sonuna kadar bir yatırım yapılıp kapasitenin arttırılması gerekiyor. Bununla ilgili de niyet protokolünü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla yaptık. Onlar hazırlıklarına başladı. Kapasitelerinin artırılması için 2020 Haziran ayına kadar hem Antalya Havalimanı'nın, hem Gazipaşa Havalimanı'nın ihalesini yapacaklar. 2021 yılı sonuna kadar bu iki havalimanının kapasiteleri arttırılmış olacak. Bu tadilatların gerçekleşmesinden sonra ortalama Antalya'ya inecek yolcu sayısında, yani slot sayısında iki kata varan kapasite artışı öngörüyoruz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2019, 07:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83