BAŞKAN ADAYI ACENTELERLE BULUŞTU

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Aralık ayında yapılacak başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya, Alanya’da acente temsilcileri ile bir araya geldi.

BAŞKAN ADAYI ACENTELERLE BULUŞTU
Alanyalı acente sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, lideri olduğu ‘TÜRSAB Yeniden-Değişim Başlıyor’ hareketini anlattı. Toplantıya Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu ve üyeler ile diğer acenteler katıldı.Sözlerine “TÜRSAB’taki değişime çok az kaldı” diyerek başlayan Bağlıkaya, ekibiyle birlikte soruları cevaplayıp projelerini anlattı. ETS Turizm’in CEO’su Mehmet Ersoy’un da Bağlıkaya’yla birlikte katılım gösterdiği buluşmada öncelik konusu mali genel kurullar ve transfer sorunları oldu. Şeffaflık ilkesini etik ve ahlak anayasalarının birinci maddesi olarak belirlediklerini söyleyen Firuz Bağlıkaya, “Açıklanmayan bilançolar, yapılamayan mali genel kurullar olmayacak’’ dedi. 
Özellikle acentelerin ortak sorunu olan transfer sorununa değinen Bağlıkaya, “Bize korsan taksi muamelesi yapıyorlar, düzensizlikler almış başını yürümüş. İlgisiz ve bilgisiz bırakılan bir TÜRSAB’la karşı karşıyayız. Ancak merak etmeyin biz çok çalıştık ve göreve hazırız’’ diye konuştu.
ETS Turizm CEO’su Mehmet Ersoy ise, “TÜRSAB kimsenin keyfi hükümlerini ve yaptırımlarını gerçekleştirip kişisel tatmin yaşayacağı bir yer değildir. Burada binlerce insanın ekmeği söz konusudur. TÜRSAB ciddi bir çatıdır, hak ettiği saygınlığı kazanmalıdır’’ dedi.

“ACENTELER BİRLİĞİ GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLMELİ"

Toplantıda katılımcıların sorularını da cevaplandıran Firuz Bağlıkaya, “Daha güçlü bir TÜRSAB’ı birlikte inşa edeceğiz. Bakanlık ve devlet kademeleriyle daha etkin bir iletişim kuracağız. Bellboyluk ile başladım, şimdi şükürler olsun nice insanın evine ekmek götürmesine katkıda bulunacak bir noktaya geldim. Yıllarımı verdiğim acenteciliğin sorunlarını iyi biliyorum. Yol arkadaşlarımla birlikte hazırladığımız çözümlerimiz ve yepyeni projelerimiz hazır. Bizim derdimiz birileri değil, büyük küçük tüm acenteler. Benim Anadolu’daki acenteci kardeşim kazanmalı, bu ülkenin doğusu batısı yok. Herkes birbirine destek olmalı. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak gerçekleştireceğimiz ‘Ülkemi Geziyorum’ projesi gibi, acentelere daha ucuz yakıt projesi gibi, yurt dışı temsilinin artırılması gibi pek çok önemli projemiz hazır. Burada ‘bir’ yok, ‘biz’ varız. Omuz omuza vermezsek herkes zarar görür ve bugüne kadar gördü de. Artık Acenteler Birliği gerçek acentecilere emanet edilmelidir. İşi sadece acentecilik olan, turizm olan yenilikçi insanlara emanet edilmelidir. Artık birlikte olma zamanı, değişim başlıyor’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 14:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83