Budak'ın turizm önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklama ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, kasım ayı turist hareketliliği ile ilgili verilerini değerlendirdi.

Budak'ın turizm önerisi

 Budak, Ocak-Kasım 2015'te Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısının 34.8 milyon düzeyinde olduğunu, bu yıl ise yüzde 30.8'lik kayıpla turist sayısının 24 milyon 50 binde kaldığını vurguladı.

banner111
HEM RUSYA HEM DİĞER PAZARLARDA KAYIP VAR
11 ayda turist kaybının 10.7 milyon olduğunu kaydeden Budak, "Türkiye'nin, Rusya ile birlikte olgunlaşmış pazarı olan Avrupa pazarında ciddi kayıpları var. Avrupa ve OECD ülkelerinin tamamında eksi var. Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi ülkelerde yüzde 30 ile yüzde 60 arasında kayıplar var. Rusya ile ilişkilerin düzelmesiyle birlikte biraz artış olmasına karşın geçen yıla göre kayıp yüzde 77'lerde. Geçen yıl 11 ayda 3.6 milyon Rus turist gelirken, bu yıl 822 binde kaldı" dedi.
‘KRİZİN EN FAZLA VURDUĞU ANTALYA İÇİN PAKET HAZIRLANMALI'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, hükümetin esnaf, KOBİ ve sanayiciler için paketler hazırladığını ancak turizm sektörünün görmezden gelindiğini ifade etti. Budak, ayrıca hükümetin turizm gelirleriyle ilgili çelişkili rakamlar açıkladığını öne sürerek, "Hükümet, Orta Vadeli Programı'nda 2017 turizm gelir hedefini 23.5 milyar dolar, yıllık programda ise 25.1 milyar dolar öngörüyor. Burada bir çelişki var. Ama daha da önemlisi bu krizle Türkiye 10 yıl öncesine geri döndü. Hükümet ekonomideki sıkıntıyı öteleyebilmek için esnafa, KOBİ'lere, sanayicilere destekler açıklıyor. Ama ülkeye önemli bir döviz girişi sağlayan turizm sektörü için bir açıklama yok. Turizm sektörüne de acilen istihdam ve kredi desteği sağlanmalı. Özellikle krizin en fazla vurduğu Antalya için bir paket hazırlanmalı. Antalya, 2016 yılında geçen yıla göre 4.7 milyon, 2014'e göre ise 5.5 milyon turist kaybetti. Antalya'nın bu yarayı sarabilmesi için ek bir desteğe ihtiyacı olduğu açık" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 18:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83