Bulgaristan’dan kardeş şehir teklifi

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Yılmaz, “Sofya’da yapılan turizm fuarında Alanya’ya kardeş şehir teklifi geldi” dedi.

Bulgaristan’dan kardeş şehir teklifi
Komşu ülke Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Alanya tanıtımı yapıldı. Alanya’yı, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Yılmaz temsil etti. Alanya standı 14-16 Şubat arasında 35’ncisi yapılan ve birçok ülkenin katılım gösterdiği “International Holiday & SPA Expo”da Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında yer aldı.  Sofya Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığıyla kurulan Türkiye standı 200 metrekarelik alanda boy gösterdi. Bulgaristan turizm endüstrisinin önde gelen ve önemli turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen organizasyon yaklaşık 7 bin 200 metrekare sergi alanında her yıl üç gün süreyle yapılıyor.

“ALTAV DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR”

Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Kültür ve Turizm Müşaviri Cemal Tekkanat, Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi’nden Prof.Dr.Dimitar Vergiev ve Petriç Belediye Başkan Yardımcısı Dobrinka Batsanova gibi değerli isimlerle karşılıklı ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik görüşmeler yaptığını söyleyen ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz, Büyükelçi Ulusoy’un Alanya’dan övgüyle bahsettiğini belirterek, “Sayın Ulusoy, özellikle ALTAV’ın çalışmalarını örnek gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda ALTAV olarak Alanya’da klip çektirdiğimiz Bulgaristan’ın tanınmış pop sanatçıları Anelia ve Danny Levan bunlardan biriydi. Klip çalışması TV kanalları dışında sadece Youtube’da 1 milyon 200 binden fazla izlendi. Benzer çalışmaları yine yapmak istiyoruz. Önemli basın mensuplarını Alanya’da ağırlama konusu üzerinde görüşme yaptık. Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in göndermiş olduğu Alanya’nın yöresel ürünlerinden oluşan hediyeleri kendilerine takdim ettik” dedi.

“EMERALD TRAVEL ANTALYA’YA EK SEFER KOYACAK”

Bulgaristan Petriç Belediye Başkan Yardımcısı Batsanova’dan Alanya’ya kardeş şehir teklifi geldiğini söyleyen Yılmaz, “Olumlu bir görüşme oldu. Kardeş şehir konusunda bilgilendirdik ve kendilerini öncelikle Alanya Turizm Festivali’ne şehir olarak katılmaları yönünde davet ettik. 24’üncü kardeş şehrimiz Alanya’ya değer veren halkıyla Petriç neden olmasın? Ayrıca Emerald Travel Genel Müdürü Assen Hitov ile yaptığımız görüşmede Antalya’ya haftada 2 uçuş düzenlediklerini, ek uçuş koyacaklarını öğrendik ve kendilerine Alanya Gazipaşa (GZP) Havalimanı’nın ayrıntılarını ve avantajlarını anlattık. Yüz yüze yaptığımız stant çalışmalarında ise sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşarak ‘Bu yaz Alanya’ya gidiyoruz’ benzeri slogan yazan Bulgarlara çeşitli hediyeler verdik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 17:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83