Danimarkalılar ‘Alanya’ dedi

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “İspanya’nın turistik tesis kapasitesini artırmaması ve olağanüstü fiyat artışlarından taviz vermemesi Danimarkalı tatilciyi cazip fiyatlar sunan Türkiye’ye kaydırdı. 2018 yılı için geçen seneye oranla yüzde 30’luk artış öngörülüyor” dedi. 2015’de Antalya'ya 178 bin kişi gelirken 2 yıl üst üste kayıplar yaşanmış ve bu rakam 2017 yılında 118 bin olarak tamamlanmıştı.

Danimarkalılar ‘Alanya’ dedi
Danimarka'nın Herning şehrinde uluslararası seyahat fuarı olan ‘Ferie For Alle’ yapıldı. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) temsil etti. ALTAV olarak Danimarka’nın en önemli seyahat fuarı olan ‘Ferie For Alle’ye Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığımız standı altında katıldıklarını söyleyen ALTAV ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Sadece Danimarka’nın değil tüm İskandinav Bölgesi’nin en büyük turizm tüketici fuarı olan Ferie For Alle’yi 3 gün boyunca yaklaşık 65 bin kişi ziyaret etti. Bakanlık standımızda Alanya’nın yanında Didim ve Bodrum katılımcı olarak kendi bölgelerini tanıttılar. ALTAV olarak fuara geniş bir malzeme desteği sağladık. Ayrıca ziyaretçilere Alanya Ultra Maratonu gibi yeni organizasyonları ve teleferik gibi yeni turistik cazibe merkezlerini anlattık. Alanya Ultra Maraton yarışması tanıtıcı broşürleri, Alanya haritaları, Alanya outdoor yürüyüş parkurları haritaları gezgin Danimarkalılar arasında büyük ilgi uyandırdı” dedi.

“AİLELER, AKTİVİTESİ OLAN TESİSİ SEÇİYOR”

Fuar sırasında Alanya’ya Danimarkalı turist getiren tur operatörlerinin stantlarını ziyaret edip kendileriyle görüş alışverişinde bulunarak Türkiye ve Alanya planlamaları konusunda bilgi aldıklarını söyleyen Cimrin, “Primo, Suncharter ve Arhus Charter grubunun yöneticisi Henrik Sondergaard ile yaptığımız görüşmede bu yıl geçen yıla göre Antalya Havalimanı’na bir ek uçak koyduklarını ve yüksek sezon için ikinci bir ek seferi de değerlendirdiklerini belirtti. Aynı grup bünyesindeki Suncharter’ın yöneticisi Carsten Terp Hansen de artışı teyit etti ve tatil kararlarında tesislerin sahip oldukları aktivitelerin daha da etkili olmaya başladığını ve ailelerin buna çok dikkat ettiğini bildirdi.

“YOLCULARIN YÜZDE 35’İ GZP’YE İNECEK”

Detur Danimarka Genel Müdürü Aytaç Yılmaz ile yaptığımız görüşmede Detur olarak sezonu mayıs başı olarak öne aldıklarını ve ekim sonuna kadar devam edeceğini belirterek 2017’ye göre yüzde 40’lık bir artış planlaması yaptıklarını ve bunu gerçekleştirmeye odaklandıklarını bildirdi. Antalya Bölgesi’ne getirecekleri Danimarkalı turistlerin yüzde 35’inin Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na (GZP) inecek olması bizleri ayrıca sevindirdi.

“SATIŞLAR GEÇEN YILA ORANLA ARTTI”

Thomas Cook - Spies yöneticileri ile yapmış olduğumuz görüşmede Ürün Müdürü Carlos Cebrian, Türkiye satışlarının geçen yıla göre yüzde 30-40 daha iyi gittiğini ve buna bağlı olarak geçen yıla göre artış planladıklarını söyleyerek GZP’ye olan uçuşlarını daha da artırmak istediklerini ifade etti.

“SUNWEB’İN GÖZDESİ ALANYA”

Sunweb Danimarka Yöneticisi Deniz Jensen ile yaptığımız görüşmede 2017 planlamalarına göre 2018 için yüzde 50 artış öngördüklerini ve satışların çok iyi gitmesine bağlı olarak 2 ek sefer koyduklarını, toplam Türkiye kapasitelerinin yüzde 70’inin Alanya olduğunu öğrendik. Sunweb mart sonu itibariyle seferlerine başlayacak ve ekim sonuna kadar yaz operasyonuna devam edecek. Mixx Travel Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Seçilmiş ile yaptığımız toplantıda edindiğimiz bilgilere göre Mixx Travel da 2018 için artış planlıyor ve toplam kapasitesinin yüzde 95’i Alanya olacağının bilgisini verdi. 

“BASIN AĞIRLAMALARIYLA İLGİLİ GÖRÜŞME YAPILDI”

Tur operatörlerinin yanında, Türkiye standını ziyaret eden Danimarka Büyükelçimiz Sayın Uğur Kenan İpek ile görüşme fırsatı yakaladık ve Büyükelçimize Alanya koza ipeğinden yapılan çiçeklerin bulunduğu panomuzu hediye ettik. Ayrıca, bu çok önemli fuarı yerinde incelemek ve temaslarda bulunmak üzere Danimarka’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Onur Gözet ile de yaptığımız toplantılarda Alanya Bölgesi ve Bakanlığımız işbirliğinde yaptığımız çalışmaları değerlendirerek ilerisi için yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Türk Hava Yolları (THY) Kopenhag Müdürümüz Sayın Serkan Binyar ile yaptığımız görüşmede, ileriye dönük Danimarka’dan yapacağımız basın ağırlamalarında ulaşımla ilgili destek talebimizi ilettik ve THY’nin Alanya ve Antalya’ya olan uçuşlarındaki planlamaları konusunda bilgi aldık.

“ORTALAMA ARTIŞ YÜZDE 30”

Yapmış olduğumuz görüşmeler ve elde ettiğimiz planlama rakamlarına baktığımızda 2018 itibariyle düşüşün durmuş olduğunu ve tekrar yukarı hareketin başlamış olduğunu söyleyebiliriz. 2018 yılı için ortalama yüzde 30’luk bir artış planlanmış görünüyor. Sezon içinde ihtiyaç halinde ek uçaklar bulunabilirse bu rakam daha da olumluya gidebilir.

“İSPANYA’DA FİYATLAR YÜKSEK”

Türkiye tatil satışlarına baktığımızda tüm operatörler ağız birliği yapmışcasına satışların geçen yılın aynı dönemine göre çok daha iyi olduğunu belirttiler. Türkiye satışlarının yeniden hareketlenmesini Türkiye ile ilgili endişelerin zaman içinde azalmasına bağlıyorlar. Ayrıca İspanya’nın yeni tesis yapmaması ve olağanüstü fiyat artışlarından taviz vermemesi de tur operatörlerinin, fiyatları hala çok cazip olan Türkiye’yi tercih etmesine sebep oluyor.

“2014-2015 RAKAMLARINA ULAŞMAK BİRKAÇ YIL SÜRER”

Gittiği şehri yaşamayı, farklı restoranlarda yemek yemeyi seven Danimarkalı turistler sadece otel işletmecileri için değil diğer turizm işletmeleri için de önemli bir misafir profili oluşturuyor. Olumsuz gelişmelerden diğer Kuzey Avrupa ülkeleri olan İsveç, Norveç ve Finlandiya’ya göre daha az etkilendiğini gözlemlediğimiz Danimarka’da, özlediğimiz 2014-2015 rakamlarına ulaşmamız birkaç yılı bulacaktır.

“GZP MİSAFİR MEMNUNİYETİNİ ARTIRIYOR”

Alanya için bir diğer sevindirici konu da tur operatörlerinin GZP’ye olan ilgilerinin gün geçtikçe artması ve planlamalarında buna öncelik vermeleri. Havalimanımıza uçmayı planlayan ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran operatörler GZP'ye inen Alanya misafirlerinde memnuniyet oranının daha yüksek olduğunu ifade ediyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 12:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83