Ersoy turizm hedeflerini yeniden güncelledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin 2022 yılı turizm hedeflerinde değişikliğe gidildiğini duyurdu. Ersoy’un açıkladığı turizm geliri hedefinin, bir önceki hedeften 7 milyar dolar daha fazla olması dikkat çekti.

Ersoy turizm hedeflerini yeniden güncelledi

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 2022 Yılı Turizm Değerlendirme Toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin yeni turizm hedefini açıkladı.

Temmuz ayında da hedeflenen rakamda revizyona gittiklerinin altınız çizen Ersoy “Hedeflerimizi 47 milyon turist 37 milyar dolar olarak yukarı yönlü revize etmiştik. Yılsonu hedefimizi tekrar revize ediyoruz. 50 milyon turist, 44 milyar dolar olarak yılsonu hedefimizi yukarı yöne revize etmiş oluyoruz. Eylül sonu itibariyle ülkemize gelen yolcu sayısı 40 milyon 246 bin oldu. Gelir de 35 milyar dolar oldu" ifadelerini kullandı

Mehmet Nuri Ersoy’un güncellediği turizm hedeflerinde özellikle gelir kaleminde çok ciddi bir artış olduğu dikkatlerden kaçmadı. Turizm geliri hedefinin 37 milyar dolarken bir anda 44 milyar dolara çıkmasının, turizm gelirlerinin hesaplanmasında kullanılan yeni yöntemle ilgili olduğu düşünülüyor.

“Yılsonunu 2019’a göre yüzde 18 artı ile kapatacağız”

banner111

Türkiye’nin turizm verilerini diğer rakip ülkelerle karşılaştıran Ersoy, "Bizim rakip olarak belirlediğimiz ülkeler, İspanya, İtalya ve Yunanistan. 2019-2022 döneminde 7 aylık verileri kıyasladığımız zaman İspanya turist sayısında yüzde 18 geride, İtalya yüzde 29, Yunanistan yüzde 12 geride. Türkiye 7 aylık verilerde yüzde 7 geride. Yılsonunda beklentimiz eksi 3 ile tamamlamak. Neredeyse 2019 verilerini turist sayısı olarak yakalamış olacağız. Gelir bacağından bakıldığında ise, İspanya yüzde 6 geride, İtalya yüzde 13 geride, Yunanistan yüzde 4 gerideyken biz 7 aylık veride 2019’a göre yüzde 12 artıdayız. Yılsonunu yüzde 18 artı ile kapatmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83