ESNAF KEPENK KAPATMAYA HAZIRLANIYOR

Sıkıntılı bir turizm sezonunun ardından esnaf, kış dönemini en az yarayla atlatmak için farklı satış teknikleri geliştiriyor. Kimi esnaf ise, zorlu rekabet koşullarına dayanamayarak kepenk kapatmaya hazırlanıyor.

ESNAF KEPENK KAPATMAYA HAZIRLANIYOR

 Alanya'da son zamanlarda bir çok mağaza ve AVM'nin vitrininde 'Kapatıyoruz', 'Her şey tek fiyat', 'Maliyetine satışlar devam ediyor' gibi mesajlar görmek mümkün. 2015 turizm sezonundan umduğunu bulamayan esnaf, ölü sezon olarak nitelendirilen kış aylarında da ayakta kalabilmek için mücadele veriyor. Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan kriz nedeniyle 2016 turizm sezonunun da kötü geçeceğine inanan esnaf, çarkını döndürebilmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bazı esnaflar vitrinlerinde indirimli satışların başladığını duyururken, bazıları da kepenk kapatmaya hazırlanıyor.  

banner111

'ZARARDAN KAR ETME YÖNTEMİ' 

Yaz dönemine kadar ayakta kalamayacak işletmelerin bu yolla ürünlerini elden çıkartıp, zarardan kâr edebileceğini belirten Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, bunun bir satış taktiği olduğunu söyledi. Demir, "Ayrıca içlerinden birkaçı da işyerini kapatmak için bunu yapıyor olabilir. Kötü gidişatı öngörülen sezon öncesinde firmalar ve dükkanlar, ürünlerini elden çıkartıp zarardan kâr etme yoluna gitmiş olabilirler" dedi. 

'SEZONA İLİŞKİN ÖNGÖRÜLERİN SONUCU' 

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci de, indirimli satışların sezondaki sıkıntılı süreci görüp dükkanlarını kapatmak isteyenlerin uygulayabileceği bir yöntem olduğunu vurgulayarak "Bu aslında çok da yabancı olmadığımız bir yöntem. 'Bitiriyoruz' adı altında indirimler yapılarak gerçekleştirilen kampanyalar bir satış taktiği. Bunun içerisinde önümüzdeki sıkıntılı süreci görüp de işyerini kapatmak isteyenler de vardır" şeklinde konuştu. 

'ESNAF ÇIKIŞ YOLU ARIYOR' 

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp de "Bunların satış taktiği olduğuna inanıyorum" diyerek, "Yıllardır görüyoruz, birçok mağaza bunu yapıyor ama bir türlü kapatmıyor. Hala da satış taktiği olarak bunu kullanıyor. Aynı mağazalar hala duruyor. Bir yandan da kış ayında esnafın kirasını, kredisini, vergisini ödeyebilmesi için para kazanması gerekiyor. Önünü göremeyen, kötü bir sezonu geride bırakan esnaf, bu darboğazdan çıkabilmek için kendine çıkış yolu arıyor" diye konuştu. 

'ESNAF HALA UMUTLU' 

Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya da, "Esnaf, zor durumda olduğu için farklı satış teknikleri geliştirmiş olabilir. Bunlar esnafın iyi günleri. Daha yaz gelmedi. Şu anda mağaza sahipleri kış malzemelerini tüketmekle meşgul. Asıl krizi yazın ortasında göreceğiz. Yine de esnaf hala umutlu. Şu an için bu yapılan bir satış taktiği. Bunu yapanların içinde zor durumda olanlar olabilir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 11:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83